Ana Sayfa / HABERLER & Yorumlar / Bursalılar ve Diyarbakırlılar Bediüzzaman’ı Anacak

Bursalılar ve Diyarbakırlılar Bediüzzaman’ı Anacak

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatının  57. sene i devriyesi münasebetiyle Ulu Cami’de 26 Mart pazar günü ikindi namazını müteakip mevlid programı düzenlenecektir.

Program Diyarbakır’daki Arslanbey Vakfı, Husrevpaşa Vakfı, Hasev Vakfı vb  katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Diyarbakır ve havalisinde müminlerin birlik ve beraberliğini perçinleştirmeye vesile olması da hedeflenen program, Diyarbakır il müftüsünün açılış konuşmasıyla başlayacak, Kur’an-ı Kerim tilâveti, Risale-i Nur’dan tevhid ve uhuvvet bahislerinden dersler, Türkçe ve Kürtçe mevlid-i şerifler ve dualar okunmasıyla tamamlanacaktır.

Mevlid sonunda Diyanet basımı 5000 adet uhuvvet ve ihlas risalesi hediye edilecek ve misafirlere çeşitli ikramlar dağıtılacaktır….

Bursa’da Anma Programı

Bursa’da da geleneksel hale gelen Bediüzzaman Said Nursi’yi anma etkinlikleri bu yıl 24 ve 25 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bursa Bediüzzaman Platformu, Bursa Kültür Vakfı, İttihad Eğitim ve Kültür Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan panel cuma ve cumartesi günleri yapılacak.

“Bediüzzaman Said Nursi ve İnsan” konulu panellerin yöneticiliğini Dr. İsmail Benek yapacak. Konuşmacılar ise Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Prof. Dr. Faris Kaya ve Dr. Murat Çetinkaya.

Panellerin ilki 24 Mart 2017 Cuma günü Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da başlayacak. İkincisi 25 Mart 2017 Cumartesi günü Merinos AKKM’de saat 20’de başlayacak.

Risalehaber

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

Mi’rac Gecesi Hakkında Yazılar, Bilgiler

Mübârek Miraç Gecesi hakkında sitemizin zengin içeriğine ulaşmak için lütfen alttaki başlıkları tıklayınız. 1. Tıklayınız …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Kılıçdaroğlu Paradoksu / Vehbi KARA

Yunan Kâhin Epimenides'in M.Ö. 6. Yüzyılda ortaya attığı “Girit Paradoksu” matematikçiler ve mantık açısından yüzyıllardır …

Kapat