Ana Sayfa / 2023 / Ekim

Aylık Arşivler: Ekim 2023

Dibine Kadar Günaha Dalmamız Yüzünden mi İçimizdeki Mücadele Aşkını Kaybettik Acaba?

Dibine Kadar Günaha Dalmamız Yüzünden mi İçimizdeki Mücadele Aşkını Kaybettik Acaba? Kral Talut, askerlerine, “Bu sudan bir avuç hariç içmeyin” dedi. Ama onlar bu sözü tutmadılar. Kana kana içtiler o sudan. Sonra da “Düşmanla savaşacak gücümüz yok” dediler. Bu su onların manevi gücünü yok etmişti. Peki, bizim manevi gücümüzü yok …

Devamını Oku »

Bakara Suresi 7. Ayet Bağlamında İnkârda Israrın Mahiyetine Bakış

BAKARA SURESİ 7. AYET BAĞLAMINDA İNKÂRDA ISRARIN MAHİYETİNE BAKIŞ   Bakara 7-“Allah, (inkârdaki ısrarları sebebiyle) onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir.” Ayet, öncelikle kalpten bahsetmektedir. Kur’an’ın kullandığı kalp kavramı; latife-i Rabbanî denilen manevî kalbi, aklı ve ulvî duyguların merkezi olan ruhu içine alacak geniş bir kapsama sahiptir. Nitekim hadis-i şerifte şöyle …

Devamını Oku »

“Bu Dehşetli Tahrib Edicilere Karşı, Ancak İttihad-ı İslâm Dayanabilir”

Yahudi Milleti ve İttihad-İslam   (Bu Dehşetli Tahrib Edicilere Karşı, Ancak ve Ancak Hakikat-i Kur’aniye Etrafında İttihad-ı İslâm Dayanabilir)     Bir gün olur elbette doğar şems-i hakikat    Hiç böyle müebbed mi kalır zulmet-i âlem. Sünuhat – 61      Bu mülhid mütecavizler, haddini tecavüz etmeye başladılar. Artık tecavüzün bu …

Devamını Oku »

Kulluğun Büyük Sırrı: Dua 

Kulluğun Büyük Sırrı: Dua   Said Nursî’nin ifadesiyle dua, kulluğun büyük bir sırrıdır; kulluğun ruhu hükmündedir. Kul, kendi aczini ve fakrını dua ile ilân eder. Biz Allah’tan isteriz, O bize cevap verir. Fakat hikmet sahibi olan Allah hikmetine göre verir. Ya istenen şeyin aynısını verir, ya da daha iyisiyle icabet …

Devamını Oku »

Risale-i Nur’da Geçen Delil Metodları

Risale-i Nur’da Geçen Delil Metodları Üstad Bediüzzaman telif ettiği risalelerle, gaye ve konu itibarıyla deliller klasik kelamla aynı, fakat metotta farklı yeni bir kelam ilmini ortaya koyuyordu diyebiliriz. Üstadın ortaya koyduğu Kelam İlmi’nin bazı özelliklerine değinelim: 1. Gaye ve Nizam Delili Kelam âlimleri Allah’ın varlığını ispat ederken ‘hudus ve imkan …

Devamını Oku »

Enfüsi Kudüs’ün İşgal Edilmiş! 

Enfüsi Kudüs’ün İşgal Edilmiş!  Her şeyin bir zahiri bir batını bir evveli bir ahiri var. Kudüs, Filistin ve Benî İsrail arasındaki meseleler dünya gündemine 1900’lerin ortalarından itibaren gelmeye başlamıştır.  İngilizlerin Filistin’i işgal edip zorla evlerinden, yerlerinden, yurtlarından çıkartılıp boşalttıkları bu yerleri getirilen Yahudilere işgalci olan İngilizler tarafından hediye edildi. Asıl …

Devamını Oku »

İnsanlık Mezbahasından Canlı Yayın!

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَه İnsanlık Mezbahasından Canlı Yayın! “Filistin Başbakanı Iştiyye, “Gazze Şeridi’yle iletişim ve internetin kesilmesinin amacı, Filistin halkına yönelik katliamlar işlemektir.” “Hamas: Gazze Şeridi’nde iletişimin kesilmesi, karadan, denizden ve havadan bombardımanın artmasının, “İşgalci İsrail’in basının ve dünyanın gözünden uzakta katliam yapma niyetinin habercisi” الَّذٖينَ يَشْرُونَ الْحَيٰوةَ الدُّنْيَا بِالْاٰخِرَةِؕ وَمَنْ يُقَاتِلْ …

Devamını Oku »

Sancak-ı Şerif

SANCAK-I ŞERİF Rasulüllah (s.a.s)’a ait sancak, Alem-i nebi, Alem-i şerif, Liva-i saadet, Liva-i şerif isimleriyle de anılan bu sancak halen Topkapı Sarayında mukaddes emanetlerin arasında bulunmaktadır. İslam’dan önce, Arap kabileleri arasında meydana gelen savaşlarda bayraklar kullanılmıştır. Muharipler bayrakların altında toplanarak savaşırlar ve sürekli olarak onu gözetlerlerdi. Bayrağı taşımakla görevli kimse …

Devamını Oku »

Yeşaya Kim? Kehaneti Kim?

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَه   “Büyük Deccal Biden ve Netanyahu Yeşeya’nın Kehanetini Nasıl Görecek!?” İstanbul/ Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Bölümünde bulunan Hz. Davut’un yaptığı, Büyük Mehdi ve Mesihisa’nın eline geçecek kılıç!   * İstanbul Ahirzamanda 2. kez Savaşsız Fethedilecek Mi? Ebu Hureyre (ra) şöyle dedi: Nebi (sav) buyurdu ki: “Bir tarafı denizde …

Devamını Oku »

1917’de Gazze’de Osmanlı’ya Karşı Kara Harekâtı Başlatıldığında Neler Oldu?

1917’de Gazze’de Türklere karşı kara harekâtı başlatıldığında neler oldu? Türk askeri, 1917 yılında, Gazze’de, bugün belki Gazellilerinkinden çok daha kötü şartlarda dünyanın en modernize ve güçlü ordusunun başlattığı iki kara harekâtında Türk askeri düşmanı iki tam kez yok etmişti. Mehmed Mazlum Çelik’in Independent gazetesindeki yazısını istifadenize sunuyoruz. Tohumları Çarlık Rusya’da …

Devamını Oku »

Bismillah Güneş Gibidir

(BİSMİLLAH)  KUDRET-İ EZELİYENİN TAALLÛK VE TESİRİNİ CELB EDER…  Bismillah):  “Evet بِسْمِ اللهِ (Allah’ın adıyla)….  –ب harfinden müstefad olan  اَسْتَعِينُ: (Yardım diliyorum)  veya örfen malûm olan اَتَيَمَّنُ (teberrük) veyahut mukadder olan قُلْ (deki) ün istilzam ettiği  اِقْرَأْ (oku)  fiillerinden birine mütealliktir.” (İşârâtü’l-İcâz) Bu ifadelerin açılımını Üstadımız “kızıl icaz” adlı eserinde yapmış… Üstadımız, “Buradaki ‘b’,  musahabe –beraberlik- içindir,  Asla istiane için değildir” diyor. “b”nin musahabe için oluşu,  Yani;  bir insanın yaptığı fiillerin …

Devamını Oku »

Kur’an’a göre Kur’an

Kur’an’a göre Kur’an —O, eşsiz bir kitabtır. Ne önünden, ne de arkasından onu boşa çıkaracak bir söz gelmez. (Fussilet: 41.- 42.) —Kur’an’ı düşünmüyorlar mı? Eğer (o) Allah’dan başkası tarafından olsaydı, onda birçok tutarsızlık bulurlardı. (Nisa: 82.) —Eğer kulumuz (Muhammed)’e indirdiğimizden şüphe ediyorsanız, siz de onun bir suresinin benzerini getirin. Eğer …

Devamını Oku »

Buğzetmek ve Kınamak

Buğzetmek ve Kınamak Buğz etmek ile kınamak aynı şey değillerdir. Yerinde ve Allah için olursa buğz etmek günah değildir. Ama kınamak kişiyi günaha sokabilir. İnsanların tavırlarını, hallerini küçümseyen ve itham eden cümleler “kınamak” manasını taşır. Başka kimselerin kusur ve ayıplarını görmeyi adet haline getirmek kınamak manasına gelir. Kişinin başkalarında gördüğü bazı halleri …

Devamını Oku »

Kur’an’ın Her Kelâmı Üç Kaziyyeyi Müştemildir

“Kuran’ın her kelamı üç kaziyeyi müştemildir.” İşarâtü’l i’caz Kuran’ın her kelamı üç kaziyeyi müştemildir. Birincisi, bu Allah’ın kelamıdır. İkincisi, Allah’ca murad olan mana budur. Üçüncüsü, mana-yı murad budur. Eğer Kuran’ın o kelamı, başka bir manaya ihtimali olmayan muhkemattan olursa veya Kuran’ın başka yerinde beyan edilmiş ise, birinci ve ikinci kaziyeleri …

Devamını Oku »