Ana Sayfa / Yazarlar / Ağlama Yavrucuk

Ağlama Yavrucuk

AĞLAMA YAVRUCUK

      Ağlama yavrucuk… Biz, artık seni anladık. Senin hıçkırıklarına kulak veriyoruz. Senin ve benim gözyaşlarımızdan dünyamız çiçek çiçek…

     Yıllar var ki, sen hep şöyle inledin:

    “Öğret mene

    Öğret mene

    Doğruyu öğret mene

    Men ki yurdun umudu

    Olmuşum bu çağımda

    Onun için her zaman

    Muhtacım öğretmene”

    Evet, sen böyle vefalı olduktan sonra, bizim her günümüz bayram olacaktır. Seni; bizden, bayrağından, anne babandan uzak kılmaya çalışan habis bir karanlık (cehalet), ahtapot gibi kollarını her tarafa uzattı. Ve yine sen şöyle haykırdın:

    “Öğretmen’e

     Öğretmen’e

     Men köle öğretmen’e

     Öğretmen ki bir mumdur,

     Erirken aydınlatır.

     İşte o aydınlığı

     Her zaman öğret mene…”

     Biz de senin bu feryadına kulak verip; rahatımızı, tembelliğimizi kınına sokup, gayretimizi, fedakârlığımızı kuşandık.

    Babana çanta, ayakkabı aldırmak için ağladın. Baban, sevdiklerini aldığı için sevindin. Sonradan, gerçek ihtiyaçlarını da hatırladın. Biz de bu çırpınışlarına koştuk…

    Senin, gözyaşlarının dinmesini bekledik hep…

Gözlerindeki o nemli bulutların dağıldığını sanıyorduk. Meğer yanılmışız. Şimdi sana nasıl “ağlama” diyeceğiz…

    Yıllar önce, tayinim münasebetiyle çalıştığım okulumdan ayrılmak zorunda kalmıştım. Öğrencilerimle vedalaşmaya gelmişti sıra.

    Yavrularım ağlıyordu. Onlara “ağlamayın, ağlamayın!..” diyebiliyordum sadece. Benim de gözlerim nemlenmişti. Artık bu damlaları zapt etmek mümkün değildi. Gözyaşlarımı bırakıverdim. Dudaklarımda tek bir kelime vardı: 

    “Çiçeklerim… çiçeklerim…”

Mahir Duman

Yazar : Mahir DUMAN

1955’te Ankara, Kızılcahamam Hıdırlar köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1979’da Bursa Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalışmaları neşredildi. İstanbul'da yayımlanan bir gazetede Şamil İmamoğlu müstearı ile günlük yazıları yayınlandı. Köprü, Zafer, Sur, Diyanet Çocuk, Kültür Dünyası, Moral Dünyası, Kültür Edebiyat, Tepe Edebiyat, Üslup… gibi dergilerde denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. Bir gazetenin düzenlediği makale yarışmasında birincilik ödülü aldı. Edebiyat ve Türkçe öğretmeni olarak Anadolu’nun çeşitli yerlerinde çalıştı. 2008 yılında emekli oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Yayınlanmış eserleri: 1. Çocukluktan Gençliğe (Çocuk Eğitimi) 2. Harman (Osman Suroğlu ile) 3. Espri Dükkânı 4. Moral Saati 5. Güller ve Dikenler (Osman Suroğlu ile) 6. Sevgi Zaferdir 7. Tebessüm Saati 8. Onların Penceresinden 9. Bizim Köyün Öyküsü 10. Söz Güzeli 11. Gülümseyen Sözler 12. Bahar Bestesi 13. Gönüller Sultanına 14. Güldüren Düşünceler

Web Sitesi
Tüm Yazıları Göster

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Miraç ve Namazın Müminin Miracı Hakikatı, Bediüzzaman’ın Tafsilatı

Miraç ve namazın müminin miracı hakikatı, Bediüzzaman’ın tafsilatı. Bismillah insani miracın merdiveni asasnsörüdür, ”Bismillahirrahmanirrahim  yukardan …

Kapat