Ana Sayfa / Yazarlar / Allah Kimseyi Fahiş – Sefih – Etmesin – 2

Allah Kimseyi Fahiş – Sefih – Etmesin – 2

“ALLAH KİMSEYİ FAHİŞ – SEFİH- ETMESİN!’- 2

Mehmet Nuri BİNGÖL

Tespitlere devam edelim; hakikatın da hakikatı, 28 Şubat “post-modern darbe”si, arkalarında iteleyen mason biraderler ve Yahudi sermayesinin iteklemesiyle Demirel-Cindoruk ortak yapımıydı. Biri, 1961’de darbecilerin astığı rahmetli Adnan Menderes’in veliahtı, diğerini avukatı olarak bilinirdi. Tabii yersen… (1962’de Menderes’in asılmasını yolundaki döşemeleri yapan İnönü ile koalisyon kurma neye ihanetti?)

Aynı ikili 27 Nisan 2007 ve 367 icadında da başrollerdeydi. Bu tutumlarıyla ya ‘dava’larına ihanet etmişlerdi, ya da ‘dava’ zaten başkaydı.

Sonra, iki ‘merkez sağ’ parti sandığımız DYP ve ANAP birleştirilmeye çalışıldı 2007 seçimlerine doğru.

Bu vetirede Ergenekondan hüküm alan bir gazeteci ANAP lideri Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar’la görüşmüş, sonunda ‘birleşik merkez sağ’a adeta yeni lider havasıyla katılmıştı. Şimdi bu iki partinin eski liderleri ortalarda görünmüyorlar, ama açıklamak zorundalar, ‘birleşme’ de bir Ergenekon veya FETÖ projesi miydi? O devirde Zaman devamlı MESUT YILMAZ portresini ön plana çıkarıyordu!!!

Anlaşılan ‘merkez sağ’ denilen “toplumsal kesimin” temsil organları, yani siyasi partileri ‘derin devlet’in arka bahçesi hâline gelmiş. Bu, ne 28 Şubat’la ne de 27 Nisan’la başlayan bir hikâye yani.

Belki de başlangıcı, Demirel’in Adalet Partisi genel başkanı seçildiği 1964 kongresine gider. Parti’yi zaten emekli bir general, darbe sonrası bir dönem genelkurmay başkanlığı bile yapan Ragıp Gümüşpala kurmuştu.

Erken ölümünün ardında da “malum çevreler”, geleceği görülen partiyi ‘sağlam’ bir isme, Süleyman Demirel’e emanet edildi. Ne yani, 1950’lerde üç seçimde yüzde ellinin üzerinde oy alan bir harekete karşı darbe yapıp, başbakanını asanlar bu partiyi ve tabanını boş mu bırakacaklardı?

1980 darbesinden sonra da merkez sağın iki partisi oldu: Tamamen cuntacıların güdümünde olan Milliyetçi Demokrasi Partisi ile Demirel’in arkasında olduğu söylenen Büyük Türkiye Partisi. Birincisinin kurucusu emekli bir generaldi, 12 Mart muhtırasında perde arkasında işleri yöneten Turgut Sunalp. İkincisinin genel başkanı da bir başka general, Ali Fethi Esener. DP seçmeni AMMA da “sivil” isimlere teslim edilmişti ha, bir defa yersen!

İlginç değil mi? Galiba merkez sağ diye milleti “oyalayan” güçler, onlarla beraber destekçileri, “grup” ve “cemaat taslaklarını” da dibe; sefalet ve fehaşete (fahişliğe) doğru çekiyor. Övünen HDP yanında gerdan kıran muhafazakâr ve sağı bölen, “çeyreğin çeyreği” cemaat-tarikat- siyasalcı güçlere sesleniyorum yine; hatta bıkıp usanmadan. Neticede din kardeşiyiz.

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
“Fikret-i beyzâda süveydâ-i kalb bulunmazsa, basiretsizdir”

‘FİKRET-İ BEYZÂDA SÜVEYDÂ-İ KALB BULUNMAZSA, BASİRETSİZDİR!.. “Nur-u fikir, ziya-yı kalble ışıklanıp mezc olmazsa,  zulmettir, zulüm fışkırır.”  (Hakikat Çekirdekleri) …

Kapat