Ana Sayfa / RİSALE-İ NUR & BEDİÜZZAMAN / Nurdan Hatıralar / Bir Astsubayın, Bediüzzaman’ın İftar Sofrasında Gördükleri / Ömer ÖZCAN

Bir Astsubayın, Bediüzzaman’ın İftar Sofrasında Gördükleri / Ömer ÖZCAN

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

BİR ASTSUBAYIN BEDİÜZZAMAN’IN İFTAR SOFRASINDA GÖRDÜKLERİ

İftar yemeği dikkatimi çekmişti…

Emekli Astsubay Muzaffer Erdem Anlatıyor:

Sene 1954. Ramazan ayı içindeydik. Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini ziyarete karar verdim. O sırada Üstad Barla’daydı. Önce Isparta’ya gittim. Fakat çok ziyaretçi olduğundan, Üstad rahatsız oluyor, ağabeyler de götürmek istemiyorlardı. Bir hafta bekledim. Artık ümidimi kesmiş olarak geri dönerken Ceylan Ağabey peşimden geldi, “Seni Üstada götüreceğim” dedi.

İftarı Ceylan ağabeyle beraber Barla’ya az kala yolda açmıştık. Barla’ya vardığımızda Zübeyir, Tâhirî, Sungur ağabeyler oradaydı. Üstadımızın mübarek ellerinden öptüm; anamı, babamı sordu Hz. Üstad.

Ağabeylerin iftar yemeği dikkatimi çekmişti. Zübeyir ağabey fasulye pişirmiş. Fakat fasulyeler suyun içinde zor bulunuyordu, bazen kaşığa giriyor, bazen de sırf su içiliyordu. O kadar yokluk içindeydi ağabeyler… Şimdiki hâlimize bakıp israf etmemek lâzım… Üstad da yoğurtlu pirinç yemeğini “Bunu misafire verin” diye bana gönderdi. İki kaşıklık bir şey…

Teravih namazını ve sabah namazını dersanenin bitişiğindeki “Yokuşbaşı Mescidinde” Üstad’ın arkasında kıldık. Üstad: “Kardaşımın yol parası yoksa benim hesabıma bir taksi tutun” dedi. Ben öğlen namazını da Üstad’ın arkasında kılmak istiyordum. Ceylan ağabeye söyledim. Üstad benim gitmediğimi görünce “Misafir niye gitmedi?” diye sordu. Ceylan ağabey de arzumu söyledi. Üstadın arkasında tekrar namaz kılmak nasip oldu.

(Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-1)

Yazar : Ömer ÖZCAN

1950 yılında Milas’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1968 senesinde lise ikinci sınıfta iken Risale-i Nur’u tanıdı. 1969’da ‘Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’na (Bugünkü adıyla: Teknik Eğitim Fakültesi) kaydoldu… Ankara’da beş seneye yakın Bayram Yüksel Ağabeyin nezaretinde muhtelif Dersane-i Nûriyelerde kaldı. 1973 senesinde öğretmen olarak mezun oldu. 1973’den 1984’e kadar 11 sene Zonguldak’ta lise öğretmenliği yaptı. Sonra İzmir’e, mezun olduğu liseye öğretmen olarak atandı. 2000 senesinde aynı okuldan emekli oldu. Ömer Özcan evli ve iki kız babasıdır. Şimdi İzmir’de ikamet ediyor. Bütün mesaisini iman ve Kur’an hizmetlerine ayırmaya çalışmaktadır.
Ömer Özcan’ın Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri hakkında hatırı sayılır bir arşivi vardır. Kendisinde, Hz. Üstad’la görüşen veya görüşmeyen kadim ağabeylerden fotoğraf, ses, video veya yazılı olarak yaptığı kayıtlar mevcudtur. Ayrıca Risale-i Nur’un teksir veya matbaa olarak ilk baskılarının tamamına yakını Ömer Özcan’ın arşivinde bulunmaktadır. El yazılı orijinaller de vardır.
Ömer Özcan, Üstad Said Nursi Hazretleriyle hatıraları olan Ağabeylerle yaptığı röportajların bir kısmını kitaplaştırmıştır. “Risale-i Nur Hizmetkârları AĞABEYLER ANLATIYOR” adıyla seri olarak yayınlanmış sekiz kitabı bulunmaktadır. Yeni kitap hazırlıkları ve araştırma çalışmaları devam etmektedir.

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Önceki yazıyı okuyun:
“Ehlen Sehlen Merhaba” / M. Nuri BİNGÖL

“EHLEN SEHLEN MERHABA!” Hoş geldin ateşim, yangınım, külüm. Ateş olup yaktın bütün zenbimi. Avucumda tutamadım …

Kapat