Ana Sayfa / Yazarlar / Bizim Düşmanımız

Bizim Düşmanımız

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Cehalet (yani eğitim eksikliği, maddî, mesleki eğitimde hatalar, manevi ve iman eğitiminde büyük noksanlıklar, milletimizin ilim ve kültür sahasında geliştirilmesi yerine tv ve gazetelerle faydasız, boş, hatta sefih günahlı yayınlarla cahil bırakılması)

Zaruret (yani ümmetin fakir ve muhtaç durumda olması, fakirlik, maddeten kalkınmamış geri kalmış belde ve ülkelerimizin Hristiyan alemine göre daha çok olması)

İhtilaftır (bazı islam ülkelerinin yöneticileri yüzünden müslüman devletlerin birbiri ile ihtilaf, hatta çatışmalara girmesi, sünni-şii ihtilafları ve karşılıklı tekfirler, cumhuriyetle yönetilen islam ülkelerinde partiler ve siyasetçiler arasındaki acımasızca tenkidler, uzlaşmasız muhalefetçilik, ortak ideallerde işbirliği yapamamak, islam alimleri ve hocalar ve bazı tarikatler arasındaki şiddetli ihtilaflar, islami cemaatler arasında kardeşlik ve tesanüd ve ittifakın gerçekleşememesi, hatta Nurlardan istifade ettikleri halde Nur Mesleğine zarar veren, Esas Düsturlarını tahrib eden bazı kişiler ve gruplar gibi birlik ve beraberliğe, ittifak ve ittihada zarar verenler)..

Bu üç düşmana karşı;

San’at (Zaruret yani fakirliği ve geri-kalmışlığı ortadan kaldırmak ancak Sanat yani Sanayi türlerini, Endüstri Sektörlerindeki üretimi artırmakla yani ileri teknolojik Fabrikalar kurmakla mümkündür. Ecnebiler bizi 19. ve 20. Asrın başında Sanayi ve Teknoloji silahıyla mağlup edip hatta esir /sömürge etmişlerdi. İslam ülkeleri hakiki manada hürriyet ve istiklale ancak Sanayinin her alanında ve Askeri Silah sanayinde ileri üretim metodlarına sahip olmakla kavuşabilir.)

Marifet (ilim, kültür, eğitim alanında maddi/teknolojik, sosyal eğitimi manevi/dini eğitimle beraber vererek dünya ve ahiretini birlikte imar ve garanti eden bir eğitim sistemi, islam ülkeleri için kesinlikle zaruri bir şarttır).

İttifak (yukarda zikredilen bütün ihtilaf ve çatışmaları, İhlas ve Uhuvvet Risalelerinde bahsedilen islam kardeşliği düsturlarına ittiba ederek, ittifak ve tesanüd ve ittihad ile çözmek ve ittihad-ı islam’ın gücü sayesinde islam milletinin istiklal ve istikbâlini garanti etmektir.)…

silâhıyla cihad edeceğiz.

(Evet bu asırda 3 tür cihad var. Biri islam topraklarına ecnebilerin taarruz ve tecavüzü durumunda silahımızla maddi cihad’dır.. Biri ve en daimisi ise yukarda zikredilen Sanat-Marifet-İttifak silahları ile ilmen ve teknolojik olarak düşman veya rakip ülkelere karşı mücahede yani rekabet etmektir ki artık asıl savaş ekonomi, teknoloji ve manevi kültür alanında cereyan etmektedir.. ve üçüncü ve en büyük cihad da Hadis-i Şeriflerin “cihad-ı ekber” olarak bahsettiği herkesin kendi “nefis ve şeytanıyla” cihadı ve mücadelesidir.)…

Divan-ı Harb-i Örfî, Risale-i Nur
Asar-ı Bediiyye. 420

İşte Bediüzzaman’ın ilim ve beyanatta büyüklüğünün bir isbatı da bu 2 cümlesidir ki Onun 2 cümle ile veciz şekilde ifade ettiği bir hakikati, biz bir sayfa izah ve şerh ile ancak açıklayabiliyoruz…

Ali Kemal Pekkendir
5.10.2020

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
İnsanların sevgisi ve O’nun sevgisi

İkinci Remiz, eserlerin en cazibeli metinlerinden biridir. Allah’ın sevme nedenlerini anlatır Bediüzzaman. Burada insanın sevmesini …

Kapat