Ana Sayfa / Yazarlar / Darbe Darbe Dirilmek

Darbe Darbe Dirilmek

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

15 TEMMUZ’DA BİZE KEFEN Mİ BİÇMEK? Meydandayız, gel de biç bizi!

Sıcak bir 15 Temmuz akşamı milletin büyük bir kısmı dinlenmeye çekilmişken onlara, yani bizzat millete kimi dış güçlerin emriyle darbe vurmaya çalıştılar. Bunun için bir kaç saat içinde başlatacakları kalkışmayı, kapalı kapılar ve kripto “ev ve üniversiteye hazırlık kurslarında” son hatlarını çizerek adım atmaya çalışıyorlardı.

Darbe teşebbüsünün kesin tarihini tesbit etmemişlerdi ama hazırlandığı çok önceden belliydi. 15 Temmuz akşamı Büyükada’da ihtilâl danışma konseyi içinde bulunanlardan biri, darbeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009 tarihindeki “van minut” çıkışından sonra düşünmeye başladıklarını söylemiştir.

Özellikle Türkiye ile -güya- müttefikimiz ülkeler arasında kasten çıkarılan gerilimler, o ülkelerin yetkilileri tarafından “bazı şeyleri tetikleyebileceği” tehdidinde bulunuyorlardı. Özellikle Batı basınında, “Türkiye’de darbe tehlikesi var.” dilekleri artmaya başlamıştı.

ABD’nin eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in ulusal güvenlik danışmanı John Hannah, 2017 Haziran ayında, yani darbe teşebbüsünden iki ay önce, Foreign Policy isimli dergiye yazdığı yazıda, “Türkiye’nin yavaş yavaş ama engel olunamaz bir şekilde uçurumdan aşağı yuvarlandığını” ileri sürerek, “Türkiye’de darbe riskinin olduğu” ifadelerini kullanmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminden önce belirli peryotlarla, ülkemiz sansasyonel terör saldırılarıyla karşılaştı. 20 Temmuz 2015’te Suruç saldırısından bu yana irili ufaklı 9 canlı bomba saldırısına maruz kalmış, bu saldırılarda 276 kişi hayatını kaybetmiştir.

Yabancı kaynaklı olduğu, darbenin kilit isimlerinden Akın Öztürk’ün, “İsrail bizi sattı.” sözüyle açığa çıkan FETÖ darbe girişiminden önce, güya dost ülkelerin şaşırtıcı kararlar alması da dikkat çekiyordu.

Batılı ülkelerin şaşırtıcı kararlar alması da dikkat çekiyordu. Batılı ülkeler sanki olacakları önceden biliyorlar gibi, vatandaşlarına terör saldırısı uyarıları yapmaya başlamıştı. Özellikle bu ülkeler arasında yer alan ABD’nin Mart 2016’da aldığı karar her şeyi açıklıyordu. Bu karar, İncirlik Üssü’nde bulunan personelin tahliye edilmesi gerektiği emriydi.

15 Temmuz’u doğru anlamak ya da mazlum milletlerin umudu haline gelmiş, elimizde kalmış son vatan toprağımızı işgal ettirmeye hazırlayıcı; Türkiye Cumhuriyeti’nin karşılaştığı postmodern ya da aşikar 6 darbeden biri olduğunu kabullenmek için bu ve buna benzer gelişmeleri hatırlamak gerekir.

Ancak FETÖ’yü kullanarak 15 Temmuz katliam ve ihanetini hazırlayanların hesaba katmadığı büyük bir gerçeklik vardı: Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Laz, Çerkez ve Abazasıyla bütün bir Türk milleti!

15 Temmuz akşamı kimi ordu komutanlarımızın arka arkaya, kalkışmacılara karşı net ve sert açıklamaları ile büyük bir mücadele sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “halkı meydanlara, cadde ve sokaklara çağırmasıyla” sözü edilen gerçeklik sahne aldı. Eline bayrağını alan sokağa çıkmış, darbeciler milletin şamarıyla neye uğradıklarına şaşırmışlardı.

15 Temmuz darbe teşebbüsüne hâla “tiyatro” diyerek gerçeği örtmeye çalışan “kripto” Fetö mensupları ve “essebebül kelfail” sırrıyla aynısını yapma vebalini yüklenmiş değişik zihniyetteki destekçileri, Perşembe’nin gelişinin Çarşamba’dan belli olduğunu unutmadan şöyle bir, bu hain Fetö’nün tarihte ve şimdi kullandığı argümanlara bakma zahmetine girsinler!

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Darbecilerinin Verdiği Kararların Hükümsüz Sayılması

Türkiye Büyük Millet Meclisi,  27 Mayıs 1960 darbe döneminde “Yüksek Adalet Divanı’nın verdiği kararların hükümsüz …

Kapat