Ana Sayfa / Yazarlar / Düşman Kime Saldırıyorsa (Kavala Talebi Üzerine)

Düşman Kime Saldırıyorsa (Kavala Talebi Üzerine)

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İnsanlık ve İslam Alemi’nde can yakan ve “ilk olarak kalpte hissedilen darbe”ler ile (Bediüzzaman) sarsıntıya uğratıldığı bir hakikattır. Pek çok ülkede türlü ayak oyunları ile insanların irade ve huzurları ortadan kaldırıldı. Katliamlarla da karşılaşıldı.

Bunlardan en yakın misal Mısır. Biraz daha uzak olanları Arakan, Filistin, Gazze, Doğu Türkistan; daha uzak olanlarıysa Kırım, Çeçenistan, Cubuti, Afganistan ve Özbekistan… Misalleri çoğaltmak mümkün.

Geçen gün ilçemdeki bütün sivil toplum kuruluşlarınca yapılan basın açıklamasını takip ve müdahil olmak için Ulucamide idim. Açıklanan bildirideki dikkatimi çeken bazı ifadeleri paylaşmak istiyorum ve daha sonra bir meseleye temas etmek istiyorum.

“Mısır’da halkın tercihine, iradesine yönelik darbeyi ve darbeyi (müspetçe, silah kullanmadan) protesto eden Mısır halkına karşı katliam yapan darbecileri şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bizler “Mısır’da yaşananlar bizi ilgilendirmez.” demiyor ve tüm hürriyet yanlıları ile Müslümanların dikkatini bu katliama çekmek istiyoruz. Mısır’da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açılmıştır- hala da açılmaya devam edilmektedir. Yapılan katliam ve açılan bu ateşle sadece Mısır halkı değil insanlık da ölmüştür.

Mısır’daki katliamdan en az Sisi kadar ABD , AB,nbazı İslam ülkeleri, darbe ve katliamlara yüksek ve etkili tepki vermeyen İKÖ de sorumludur. Darbeye darbe diyemeyenler ile “Ama Mursi’nin de hataları vardı.” diyen bazı dost medyanın da iştiraki vardır!

Mısır’daki katliama karşı sessiz kalanlar dilsiz şeytandır.

Önceki Adeviye meydanı baskınında bir oğlunu şehit veren Ebu Mervan, “ Allah’ın , zalimlerin yaptıklarından habersiz olduğunu zannetme. Allah’ın yiğit erleri vardır. Bazıları canlarını verdiler, bazısı da sıralarını bekliyor” diyerek dünyaya en güzel mesajı vermiştir……”

Ayder, Bilim-der, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-sen, Uhuvvet-der, Vahdet vakfı olarak diyoruz ve inanıyoruz ki, Mısır’da zorbalık ve hukuksuzluk yenilecek, İslami direniş ve milli irade direnişi kazanacaktır…..”

Bu son hadiselerle Mısır ve Türkiye milletleri ( Millet-i İbrahimiye…) İslam Aleminin yüz akı olmuşlardır. Bilhassa Mısır halkı “ Dahilde kılıç kullanılmaz” (Bediüzzaman) şeklinde “ Dahilde cihat ilimle olur.” İslami hükmünü formule eden Üstad’ın beyanı gibi müsbet hareket etmiş, “ Mazlumiyetle ölmeyi –zalimiyetle- zilletle yaşamaya tercih edenlerdeniz.” (Bediüzzaman) beyanına uygun davranmıştır.

İhvan’ın sivil ve silahsız direnişini “menfi hareket” olarak gören dostlar hatırlamalı ki bazı darbelere karşı sivil direniş –mesela bazı mitinglerle- direnmeye Üstad’dan mehaz bulan insanlara bugün ne olmuş ki zalimle bir olma manasına gelebilecek bir tavır sergiliyorlar?

Malum; İttihad ve Terakkiye şiddete muhalefet ettiği halde 1. Dünya Harbinde o muhalefetini neden terk ettiğini soranlara Bediüzzaman Said Nursi “Düşmanın onlara şiddet-i hücumundan.” diye karşılık vermiştir.

Enver Paşa ile Venizelos’un ikisine de aynı “eleştiriyi” yapmanın “sefillik-alçaklık” olduğunu diyen de Nur Üstad değil midir?

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Üç Aylarda Oruç Tutmak

Üç ayların dindeki yeri ve bu aylarda oruç tutmanın hükmü nedir? Halk arasında üç aylar …

Kapat