Ana Sayfa / Yazarlar / Fetih Misyonu ve “Yakın Tutulan Düşman!”

Fetih Misyonu ve “Yakın Tutulan Düşman!”

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Fi tarihinde iken, şimdi neşriyatını tasvip etmediğim ve o devirde bile çok politikasına katılmadığım “ulusal” bir gazetedeki haftalık yazılarıma, geçende göz attım da “o iktidar devrine” safça ve tevile muhtaç değerlendirmelerle baktığımı görünce tebessüm ettim.

“Türkiye büyümek zaruretinde. Çünkü büyük bir devletin; Devlet-i Âliye-i Osmaniye’nin vârisi olduğumuzun, bizden başka herkes farkında. O zaman biz de farkında olup, milli hükumetimiz bu misyonu aziz milletimize hatırlatıcı bir eğitim hamlesine girişmeli ve bu misyonu yerine getirmelidir.”

Bu satırların kaleme alındığı yıllar, RP-DYP hükûmeti zamanıydı ve “bir kısım” müspet gelişmelerden alınan “hüsn-ü zan” ile “müfrit” bir “hayali arkadaşlık” pozisyonuna girmiştik.

Sonraki günlerdeki “ihtiyatsız” ve “aksulamel” uyandırıcı işlerle o güzelim “misyon” hükumeti -bir kısım iç hesaplaşmalar tesiriyle de- sona ermiş, o bilinen kapkara denizlere yelken açmıştı birileri; o da zamanında “milli irâde havarisi” dediğimiz ve Rahmetlik Menderes’in verasetini iddia edenler eliyle…

Afrin operasyonunu zaferle sona erdirip diğer bölgelere kayan “örtülü” teröristleri “sıcak takip”le imhaya niyetli –Üstad’ın tabiriyle- “kahraman ordu”muz, aynı zamanda, kati hatları on’larca, muhayyel planı yüzlerce, ideal planı ise -belki de- binlerce yıldan beri “kurulmuş” bir senaryoyu ezip geçmiştir.

Şu satırların uzunluğu ancak “kati hat” dediğimiz yakın hedef değerlendirme veya anlayışımızla sınırlı… Hani şu “muhalif”lerin devamlı dillerine plesenk ettikleri BOP planı var ya… Cia’nın belgelerinde ve “o cenaha” bağlı resmi ağızların açıklamalarında böyle bir planın varlığını TAM yalanlamıyor. Bir kısım “yasal” müesseselerimizin, BOP denen bu “düşman planı”na -bir müddet- yakın durduklarını -bizce- inkâr çok zor. Ya sebebi?..

Ecdadın ufuk açıcı çok güzel bir sözü var: “Dostunu yakın, düşmanını daha yakın tut.”

Bir kısım vatandaşımızın, 15 Temmuz faillerinin neden o müesselerle temasta olduğunu “anlamadığını” biliyoruz. Çok vazıh izahat verememekle birlikte şunu diyebilirim ki çoktan beri -en azından- “paralel” bir devlet peşinde oldukları bilinen bu “cemiyete” temas da işte böyle bir anlayıştan kaynaklanmıştır.

Bizce Afrin ve Fırat Kalkanı Operasyonu BOP’un en büyük ve nihai hedefini vuracak, malum çevrelerce kurdurulmuş ve desteklenmiş sözde bir ideal sahipleri üstüne değil, bizzat BOP’u boğmak hedefine doğru cesurca atılmış adımlardır.

Ayrıca mazide kaleme aldığım “misyon”umuzu da tam mânasıyla yerine getiren bir hareket. Daha dün gibi yakın bir zamanda, Tel-Rıfat’ta “Türk Ordusu bizi de kurtarsın.” gösterilerine şahit olduk. Kurtarılan yerlerin sivil ahalisi her gün memnuniyetlerini belirtiyorlar.

Bu, Osmanlı’nın fetih misyonudur. Fethin mânasını da çok insan bilir. “Zulümden adalete açma” demektir. Tabii hem lügat mânasıyla, hem de dinî literatürdeki mânasıyla…

Malum; küfür bir “zulm-ü azim”dir.

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Sivil Toplum ve Devlet

“Sivil toplum”, ülkemizde 1983’ten bu yana en çok kullanılan kavramlardan bir tanesi olmasına rağmen, ne …

Kapat