Ana Sayfa / Yazarlar / Hayret ki ne hayret?!

Hayret ki ne hayret?!

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

BİR İNSANIN “hayatta hiçbir şeyden pişmanlık duymadım” şeklinde konuşabilmesi çok ilginç bir olay hakikaten. İlginç, ibretlik, belki de acınası.. Öyle ki, akıl sağlığı yerinde olduğu halde bir kişinin böyle bir kelamı (yani insan kudretini hayli aşan böyle büyük bir iddiayı) rahatça dile getirmesi, onun düşünce ve maneviyat sağlığı hakkında ne türden tehlikeli hallere işaret ediyordur kim bilir?

(Bu arada, -belki sosyal medyanın ‘katkısından’ olacak- bu cümleyi git gide daha sık duyabilmemiz bile, yaşadığımız zamanları tarif eden “benlik ve enaniyet asrı” nitelemesindeki haklılığı tek başına ispat edebilir bir delildir herhalde..)

İşte, bu türden cümleleri her duyduğunda “nasıl yani?” diye sorası geliyor insanın; “eğer bunu bilinçli halde söylüyorsan, demek ki işlediğin hiçbir hatanın farkına varamamış ve de bunlardan ders çıkarabilecek olgunluğa erememişsin sen..” Acı ama gerçek! Bu işin anlamı budur ne yazık ki.

Daha kötüsü ise, insanın hata işleyen bir varlık olduğu kesinken, sen kendini hatadan uzak ve her işinde hikmetle hareket eden biri falan sanıyorsun herhalde! Eğer bu ifadende biraz olsun ciddiysen sendeki benlik, enaniyet, kibir gibi damarlar seni böylesi bir mantıksızlığa salacak derecede kuvvetliler demektir.. İşte bu daha da acı ama, durum gözükenden de ciddi maalesef.

Onun için, biraz dur ve tekrar bir düşün iyisi mi sen, söylediğin bu cümleyle aynı zamanda hem Yaradana hem de yaratılmışlara karşı ne türden sıkıntılı durumlara da adım atmış oluyorsun aslında! Biraz geniş düşün ve bu sözleri bir teraziye vur, sanırım tehlikeyi fark etmemen daha zor olacaktır o zaman…

(Gerçi bir de bu cümleyi hiç söylemedikleri halde fikir, tavır, ima ve kanaatler aracılığıyla adeta haykıran niceleri-nice hallerimiz var ki, “oturup biraz da kendimizdeki bu tehlikeyi genişçe düşünsek ya?!” dedirtiyor insana. Ama ne yazık, bunu sadece dedirtebiliyor çoğu zaman… İşte acı ve gerçek, işte en acısından gerçek bir vaziyet!…)

instagram views kaufen

Yazar : Mustafa H. KURT

Mustafa H. Kurt: 1974 yılında Gaziantep'te doğdu. Cumhuriyet Lisesi (1992) ve Gaziantep Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu (2000). Türkiye’de ve Almanya’da eğitimcilik yanında farklı iş kollarında çalıştı. Yazarımız, kastamonur.com yanında hâlihazırda çeşitli dergi ve haber sitelerinde yazıyor.

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Âhirzaman Kardeşlerime!

Ey Din-i Mübin'e Candan Bağlı Kardeşler! Gönlümüzde sızlar ümmet acısı, Ne azalır ne de biter …

Kapat