Ana Sayfa / RİSALE-İ NUR & BEDİÜZZAMAN / Bediüzzaman'ın Talebeleri / Bediüzzaman'ın Yakın Talebeleri / Hüsnü Bayramoğlu Ağabey’le bir derste… / Dr. Nadir ÇOMAK

Hüsnü Bayramoğlu Ağabey’le bir derste… / Dr. Nadir ÇOMAK

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

HÜSNÜ BAYRAM AĞABEYİMİZ HER DERSİNDE LİSAN-I HÂL VE KÂL İLE İHLAS, UHUVVET VE SADAKAT DERSİ VERİYOR.

Bugün dersine katıldığım Hüsnü Bayram ağabeyimiz, ilerlemiş yaşına rağmen derse geldiğinde enerji dolu ihtiyar bir delikanlı gibiydi. Belli ki, yüzündeki huzur temsil ettiği davasının büyüklüğünden, gayretinin ulviyetinden ve hizmetinin azametinden kaynaklanıyordu. O, aşk ve şevk ile sürekli himmet ve gayretini artıran ve üstadının izinden giderek davasının usul ve tarzını üstadımızdan gördüğü şekliyle bizlere anlatmak için çırpınan mütevazı bir ihtiyar delikanlı gibiydi.

Mütemadiyen her dersine ve her konuşmasında tevazu ve mahviyet içerisinde şükür ve ihlas dersi veren Hüsnü ağabeyimiz, üstadına söz vermiş ve söz verdiği gibi O’nun hizmet tarzının aynen devam ettirilmesi için fedakârca çırpınıyordu. Hassas bir üslupla, Risale-i Nur eserlerine perde olmadan ve daha iyi anlaşılmasına çalışarak yer yer küçük izahlar yapıyordu. Yaptığı izahlar yine üstadından gördüğü ve duyduğu şekilde oluyordu. Asla kendinden bir şey katmadan ve şahsını öne çıkarmadan tevazu içerisinde yalnızca Nur risalelerini nazara veriyordu.

Üstadımızın saffı evvel talebelerinin mektuplarını derse katılanlara okuyarak Nur hizmetinin nasıl olması gerektiğini hatırlatıyordu. Risale-i Nur talebesi olmanın en önemli düsturunun, “bir Nur talebesinin öncelikle Risale-i Nur eserlerini kendi eseri gibi kabul edip, hayattaki en büyük gayesinin Nur Risalelerini neşretmek ve muhtaç gönüllere ulaştırmak” olması gerektiğini ısrarla ve tekrarla ifade ediyordu. “Bu kaideler üstadımızın emridir, Risale-i Nur’un anayasasıdır” “ben bir Nur talebesiyim diyen her kişinin en önemli vazifesi; Risale-i Nur eserleriyle İmana ve Kur’an’a hizmet etmektir” diyordu. “Bu kaideler asrın imamı tarafından bizlere ifade edilen hizmet düsturlarıdır” diyor, muhabbet ve ihlas düsturlarının ehemmiyetini vurgularken mütemadiyen kendi şahsını değil, Risale-i Nur eserlerini ve üstadımızı nazara veriyordu:

“Biz kimiz kardeşim, biz aciz kullarız ve hizmetkârız, esas olan hizmetimiz ve Risale-i Nur’un şahsı manevisidir” diyor ve ekliyordu, “Risâle-i Nur’un şahs-ı manevisi ve o şahs-ı maneviyi temsil eden has şakirtlerinin Şahs-ı manevisi ‘Ferid’makamına mazhardır“, Allah bizi bu şahsı manevi içerisinde muhafaza etsin ve istikamet versin” diye dua ediyordu.

Hüsnü Ağabeyimiz Nur talebesi kardeşlerini o kadar düşünüyor ki, “kardeşlerimin mevcut fitnelerden menfi olarak etkilenmemesi için kendimi siper ederim” diyor ve ekliyordu; “zarar gelirse kardeşlerime değil önce bana gelsin.”

Sıra hususi çay sohbetinde devlet meselelerine gelmişti, “Reis-i Cumhurumuz dindar ve samimi bir Müslümandır, Risale-i Nur eserlerine sahip çıkmaktadır. Üstadımız 1950 seçimlerinde samimi bir dindar olan ve o zamanın en müspet siyasetçisi olan rahmetli Menderese dua etti. Biz böyle samimi dindar bir devlet adamına elbette dua edeceğiz” dedi ve ekledi. “Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya başkanı Merkel’in “İslami terör” sözüne karşı “Ben Müslüman bir ülkenin Cumhurbaşkanıyım, İslam ile terör ifadesini birlikte kullanamazsınız” uyarısını ve mert duruşunu, “O, büyük bir İslam kahramanı” ifadesiyle ve takdirle karşılıyordu.

Hüsnü Bayram ağabeyimiz, üstadımızın rahmetli olan diğer talebeleri gibi Nur talebelerinin ihlas düsturları muvacehesinde, sadakat ve kanaatle Nur Risalelerine sahip çıkarak İslam’a ve Kur’an’a hizmet etmeleri ve fitnelerden muhafaza olmaları için azami gayret sarf ediyor. Bizlere düşen vazife ise, onlardan alacağımız ihlas dersi ile İslam’a hizmet davasında aynı şekilde istikametle ilerlemek olmalıdır.

Allah (c.c.) Hüsnü Bayram Ağabeyimizden ebeden razı olsun. Allah hayırlı ve uzun ömür versin. Âmin.

Dr. Nadir Çomak

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Efendimizin (asm) dilinden namaz

Resûlullah’ın (Sav) Dilinden Namaz Câbir b. Abdullah (ra) Peygamber Efendimiz (asm)’ın şöyle buyurduğunu rivâyet etmiştir: …

Kapat