Ana Sayfa / Yazarlar / İbadetin Tadı

İbadetin Tadı

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İBADETİN TADI

    “Onlar ki ayaktayken de otururken de daima Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler. ‘Bunları boş yere yaratmadın ey Rabbimiz!’ derler.”

K. Kerim, Âli İmran: 191

    “Kış, mü’minin baharıdır. Gündüzleri kısa olduğu için oruç tutar. Geceleri uzun olduğundan kalkar ibadet eder.” 

      Hadis-i Şerif, Beyhakî, Sıyâm: 115

“Namaz kıldığında bir daha namaz kılmayacakmışsın gibi kıl.”

Hz. Ubbâde (ra)

     “Kul, Allah’tan başkalarının esaretinden sıyrılmadıkça gerçek kulluğa eremez.”   

  Cüneyd-i Bağdadî

     “Malın zekâtını ver. Bağcı, üzüm çubuğunun fazlasını keserse, çubuk daha fazla üzüm verir.”

Sadi Şirazî

   CENNETİN YOLU

    Hanzala (ra) rivayet ediyor.

    Allah Resûlü (asm) buyurdu ki:

    – Kim beş vakit namaza rükû ve secdelerini tam yerine getirerek devam eder, onun Allah tarafından bir hak olduğunu bilirse ve vakitlerine de dikkat ederse, cennete girer. 

(Hadis-i Şerif, Ahmed b. Hanbel)

    

     ACILAR

     Padişahla veziri, kıyafet değiştirip memleketi dolaşmaya çıkarlar. Bir ara sultan, vezirinden su ister. Vezir, su kalmadığından padişaha salatalık ikram eder. Padişah, salatalığı ısırır. Fakat salatalık zehir gibi acıdır. Sultan, öfkeyle salatalığı vezire uzatır:

     – Al sen ye! der.

    Vezirin, yüzünü bile buruşturmadan salatalığı yediğini gören padişah:

     – Acı değil mi? diye sorar.

     Vezir, boynunu büker:

     – Acı, sultanım der. Ama siz, yememi emrettiniz…

     Hikâyenin fısıldadığı dersler var mı acaba? Elbette ki var. Bizler, Allah’ın emirlerine o vezir kadar boyun eğebiliyor muyuz? Sultanlar Sultanı’nın büyüklüğü karşısındaki durumumuzu yeniden  gözden geçirmeye var mısınız?..

 

KUŞUN DUASI

Sıcak bir yaz günüydü. Yolculuk yaptığımız otobüsün camından dışarıyı seyrediyordum. Ciğeri yanmış olmalı. Köylünün biri, yolun kenarındaki çeşmeye kendini verip kana kana içti.

Bu arada pınarın ayağındaki birikintiden bir güvercin su içiyor, ardından da başını havaya kaldırıyordu. Sanki Rabbine şükrediyordu.

Adam ise bu kuşun farkında bile değildi. Aslında âlem bir kitap. Bu eser/şaheser, okuyucularını bekliyor.

Mahir Duman

Yazar : Mahir DUMAN

1955’te Ankara, Kızılcahamam Hıdırlar köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1979’da Bursa Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalışmaları neşredildi. İstanbul'da yayımlanan bir gazetede Şamil İmamoğlu müstearı ile günlük yazıları yayınlandı. Köprü, Zafer, Sur, Diyanet Çocuk, Kültür Dünyası, Moral Dünyası, Kültür Edebiyat, Tepe Edebiyat, Üslup… gibi dergilerde denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. Bir gazetenin düzenlediği makale yarışmasında birincilik ödülü aldı. Edebiyat ve Türkçe öğretmeni olarak Anadolu’nun çeşitli yerlerinde çalıştı. 2008 yılında emekli oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Yayınlanmış eserleri: 1. Çocukluktan Gençliğe (Çocuk Eğitimi) 2. Harman (Osman Suroğlu ile) 3. Espri Dükkânı 4. Moral Saati 5. Güller ve Dikenler (Osman Suroğlu ile) 6. Sevgi Zaferdir 7. Tebessüm Saati 8. Onların Penceresinden 9. Bizim Köyün Öyküsü 10. Söz Güzeli 11. Gülümseyen Sözler 12. Bahar Bestesi 13. Gönüller Sultanına 14. Güldüren Düşünceler

Web Sitesi
Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Kastamonu Kalesi Rivayetleri

Kastamonu Kalesi ve Rivayetleri Tuğçe KARAMEHMETOĞLU (...) Yazılı metinlere dayanmaksızın sözlü anlatımlarla kişiden kişiye farklılık …

Kapat