Ana Sayfa / RİSALE-İ NUR & BEDİÜZZAMAN / Nurdan Hatıralar / Kâi­nat ki­ta­bı­nı oku­mak Kur’an okumak gibi se­v­aptır / Ömer ÖZCAN

Kâi­nat ki­ta­bı­nı oku­mak Kur’an okumak gibi se­v­aptır / Ömer ÖZCAN

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Kâi­nat ki­ta­bı­nı oku­mak Kur’an okumak gibi se­vap­tır

Üs­tad’ımız Bediüzzaman Hazretleri: ‘Na­sıl ki Kur’an oku­mak, onun ayet­le­ri­ni oku­mak se­vap­tır; şu bü­yük Kur’an olan kâi­na­t kitabını oku­mak, te­fek­kür et­mek de ay­nı şe­kil­de se­vap­tır. Bir sa­at oku­mak, bir se­ne ibadet se­va­bı­na eşit­tir’ der­di.

1954 se­ne­sin­de Üs­tad’la beraber Bar­la’da­yız. Her gün bi­ze ki­tap oku­tu­yor, kır­la­ra dağ­la­ra çı­karı­yor­duk. Bir gün Söz­ler’i al­ma­yı unut­mu­şum. Me­zar­lık ta­ra­fın­dan ge­ri dö­ner­ken Üs­tad: ‘Nere­ye gi­di­yor­sun?’ di­ye sor­du. Ben ki­ta­bı unut­tu­ğu­mu söy­le­yin­ce: ‘Bu­gün de bü­yük ki­ta­bı okuya­ca­ğız, gel!’ de­di. Üs­tad bü­yük ki­tap­la kâi­na­tı kas­te­di­yor­du…

Bu üzümlerden sa­hip­le­rin­den zi­ya­de ben is­ti­fa­de edi­yo­rum

Is­par­ta’da üzüm­le­rin ol­du­ğu za­man­dı… Üs­tad bir gün şöy­le aya­ğa kal­kıp bağ­la­ra üzüm­le­re te­fek­kür­le bak­tı, bak­tı… Ve sonra: ‘Sa­hip­le­rin­den zi­ya­de bun­lar­dan ben is­ti­fa­de edi­yo­rum’ de­di.

Bir gün Üs­tad’ı ca­ma da­yan­mış, pen­ce­re­den ka­vak ağaç­la­rı­nı sey­re­der­ken gör­dük. Üs­tad’ımız bi­zi gö­rün­ce: ‘Yü­zer si­ne­ma­dan, ti­yat­ro­dan on de­fa zi­ya­de bun­la­rı sey­ret­mek, nefsi­min ho­şu­na gi­di­yor’ de­di.

Ben yi­yo­rum, siz uzak­tan kok­lu­yor­su­nuz!

Üs­tad’ımız, şimdi okuduğumuz Dör­dün­cü Şua gibi ba­his­ler okundu­ğu za­man şöyle der­di: ‘Ben bu bah­si yi­yo­rum, siz uzak­tan ko­kucuk alı­yor­su­nuz! Ko­kucuk da ol­sa bü­yük bir ha­zi­ne­dir…’ Ay­nen böy­le der­di…

Ri­sa­le-i Nur her yer­de Al­lah’ı gö­rür gi­bi hu­zu­ra yol ve­rir

Ri­sa­le-i Nur her yer­de hu­zu­ra yol gös­te­ri­yor. Kar­deş­ler, bu az bir şey de­ğil. Her yer­de Al­lah’ı gö­rür gi­bi hu­zu­ra yol ve­rir Ri­sa­le-i Nur. Sair ev­li­ya ma­si­va­yı, ya­ni kâi­na­tı unu­ta­rak hu­zu­ra yol bul­muş­lar. Hâlbuki Ri­sa­le-i Nur kâi­na­ta ba­ka­rak hu­zu­ra yol gös­te­ri­yor.

Ye­min edi­yorum, ye­min edi­yo­rum bu der­sten ye­ni oku­nu­yor gi­bi is­ti­fa­de et­tim!

Bir gün Is­par­ta’da ‘ha­ka­ik’a dair ki­tap da­ğı­tıp es­ki­mez ya­zıy­la Üs­tad’ın hu­zu­run­da ders ya­pı­yor­duk. Üs­tad kar­yo­la­da boy­nu­na ka­dar yor­gan çe­ki­li, din­li­yor­du. Bir ara dur­du: ‘Kardeş­le­rim! Ha­fı­za­nız na­sıl? Ben ar­tık ih­ti­yar­la­dım, ha­fı­zam za­yıf­la­mış.’ Son­ra: ‘Ye­min edi­yorum, ye­min edi­yo­rum, bu der­sten ye­ni oku­nu­yor gi­bi is­ti­fa­de et­tim! Hâlbuki bu me­se­le­yi on bin ke­re oku­mu­şum…’ de­di.

Şu ca­zi­be­dar si­yaset ha­di­se­le­ri bi­raz te­vak­kuf et­se

1959 yı­lı­nın bir güz ayın­da Üs­tad Haz­ret­le­ri ab­dest al­dık­tan son­ra: ‘Şu ca­zi­be­dar si­yaset ha­di­se­le­ri bi­raz te­vak­kuf et­se, bir­den be­şer na­za­rı Kur’an’a çev­ri­le­cek’ de­di.

Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-1

Yazar : Ömer ÖZCAN

1950 yılında Milas’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1968 senesinde lise ikinci sınıfta iken Risale-i Nur’u tanıdı. 1969’da ‘Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’na (Bugünkü adıyla: Teknik Eğitim Fakültesi) kaydoldu… Ankara’da beş seneye yakın Bayram Yüksel Ağabeyin nezaretinde muhtelif Dersane-i Nûriyelerde kaldı. 1973 senesinde öğretmen olarak mezun oldu. 1973’den 1984’e kadar 11 sene Zonguldak’ta lise öğretmenliği yaptı. Sonra İzmir’e, mezun olduğu liseye öğretmen olarak atandı. 2000 senesinde aynı okuldan emekli oldu. Ömer Özcan evli ve iki kız babasıdır. Şimdi İzmir’de ikamet ediyor. Bütün mesaisini iman ve Kur’an hizmetlerine ayırmaya çalışmaktadır.
Ömer Özcan’ın Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri hakkında hatırı sayılır bir arşivi vardır. Kendisinde, Hz. Üstad’la görüşen veya görüşmeyen kadim ağabeylerden fotoğraf, ses, video veya yazılı olarak yaptığı kayıtlar mevcudtur. Ayrıca Risale-i Nur’un teksir veya matbaa olarak ilk baskılarının tamamına yakını Ömer Özcan’ın arşivinde bulunmaktadır. El yazılı orijinaller de vardır.
Ömer Özcan, Üstad Said Nursi Hazretleriyle hatıraları olan Ağabeylerle yaptığı röportajların bir kısmını kitaplaştırmıştır. “Risale-i Nur Hizmetkârları AĞABEYLER ANLATIYOR” adıyla seri olarak yayınlanmış sekiz kitabı bulunmaktadır. Yeni kitap hazırlıkları ve araştırma çalışmaları devam etmektedir.

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Karıncalar laik değildir / Mustafa ORAL

Kâinatta milyarlarca mahlûkat var. Milyarca yıldır hür ve kardeşçe yaşıyorlar. Kâinat kitabı ve kâinatın özeti …

Kapat