Ana Sayfa / AİLE & SAĞLIK / Sağlık / Kan Gruplarına Göre Beslenme Listeleri

Kan Gruplarına Göre Beslenme Listeleri

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Doğru Beslenme

“Ey peygamberler! Temiz olan şeylerden yiyin ve salih ameller işleyin” (Müminun suresi, 51) Dikkat edilirse ayette yemek, amelden önce gelmektedir. Büyüklerimiz de “Öncek yemek yemeyi öğren, sonra marifetten bahset”, derdi. Bugün herkes doğru beslenmeyi unuttuğu halde marifetten bahsetmektedir. Yemek yemeyi bilmeyen doğru ile yanlışı ayırt edemez, salih amel işleyemez, hayır işleri yapamaz, yani kendine faydası olmayanın, başkasına faydası olamaz. “Kelin merhemi olsa kendi başına sürer.” (Atasözü)

Araf Suresi 31. Ayet-i Kerime’de “Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.” buyruluyor. Yiyip içmede ve israf etmedeki ölçüyü bulmak için peygamber efendimizin hadislerine bakmak gerekir.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) “Gündüz beyazlığı ve gece karanşığında ikişer kere yemek ve içmek israf ve illettir.” buyurmuştur.

Yemek insanların hayatında çok önemli bir yer tuttuğu için onu üretme, elde etme ve tüketme şekli hataya düşmenin en kolay yolu olmuştur. Bu yolda hataya düşen ve bu sebeple cennetten çıkarılan ilk insan Hz. Adem’dir. Bugün de doğru beslenmeye gereken önemin verilmeyişi ve aşırı yemek hırsı yaratılış sebebinin unutulmasına, ahlak ve davranış bozukluğuna, mutsuzluğa ve hastalıklara sebep olmuştur.

Herhangi bir hastalığın tedavisi öncelikle beslenme alışkanlıklarının düzeltilmeyle başlamalıdır, çünkü beslenmeyi düzeltmedikçe hastalık, bir taraftan tedavi edilirken, diğer taraftan beslenmektedir.

Tedaviye zararlı yiyecekleri faydalı yiyeceklerle değiştirerek, pişmiş yemekleri azaltıp çiğ meyve-sebzeyi arttırarak başlamak gerekir. Doğru olan, günlük gıdanın yüzde 40’ını pişmiş yemeklerin (ekmek dahil), yüzde 60’ını ise çiğ yiyeceklerin oluşturmasıdır.

İkinci basamak yiyecek ve içecek miktarını azaltmaktır.

Öğün sayısı günde iki defaya indirilmeli ve iki öğün arası 6-8 saatten az olmamalıdır. Kahvaltı için en uygun saat 7-8 arası, ikinci yemek için ise ikindi-akşam arasıdır. Yemekte sıralama önce su, çay veya meyve suyu, sonra meyve veya tatlı, sonra yemek ve salata şeklinde olmalıdır. Mesela;

Sabah:

  • Yeşil çay (veya su) 1-2 tatlı kaşığı bal,

  • 80-100 gr. ekmek 15-20 gr. tereyağı (tereyağı bal, zencefil veya tarçınla karıştırılabilir) veya

  • Havuç suyu, meyve suyu veya meyve,

  • 40-50 gr. peynir (veya 1-2 tane yumurta), 5-7 tane zeytin, 100-150 gr. salata, 50 gr. ekmek.

Akşam:

  • Meyve,

  • Mizaca uygun bir yemekle beraber yoğurt veya salata, yanında ekmek ya da pilav veya

  • Havuç suyu, meyve suyu, meyve veya çorba,

  • Mizaca uygun bir et veya balıkla beraber salata.

Yemekten 1,5 – 3 saat sonra su içilebilir.

Burada dikkat edilecek çok önemli bir nokta vardır. Sindirim organlarının günlük görevi saat 21.00’da sona erer. Bu saatte yenen yemek hazmedilemez midede sabah 6-7’ye kadar çürür, sonra bağırsaklara inerek mukozaya saldırır.

Yemeğin miktarı ve cinsi, insanın işine, hareketliliğine ve yaşına bağlıdır. Ancak 250-300 gramdan fazla yememek ve doymadan sofradan kalkmak gerekir. Öğlen bitkisel çay, doğal kahve, su içilebilir veya bir çeşit meyve yenebilir.

Su yemekten önce içilebilir. Fakat yukarıda anlattığımız gibi, bu durumda bir incelik vardır. Pişen yemeğin kokusunun algılanmasıyla, tükürük ve mide bezleri bu yemeğin hazmı için gereken enzimleri üretmeye başlar. Bu sırada içilen su, bu enzimleri silip bağırsağa akıtır, sindirim zorlaşır. İhtiyaç halinde yemekten önce sadece birkaç yudum su içilebilir. Meyve, meyve suyu, çay veya su yemekten 30 dk-1,5 saat önce alınmalıdır. Bunlar midede çok durmadan bağırsağa iner ve midenin genişlemesini önler.

Yemekle birlikte içilen su ise, tükürük üretimini azaltır, tükürükte bulunan enzimlere karışarak onları zayıflatır ve ağızda gerçekleşmesi gereken hazmı engeller. Neticede mide, karaciğer ve bağırsakların işi zorlaşır. Yemekten sonra meyve suyu içmek durumu daha da zorlaştırır, çünkü meyve suyu yemekle zıt karakterde olduğu için sindirimi bozarak, midede mayalanmaya neden olur.

Yemekten sonra içilen su mideden bağırsağa geçemez, mideyi genişletir. Enzimleri seyreltir, sindirimi yavaşlatır, sindirimde görev alan salgı bezlerinin ve kalbin yükünü arttırır. İhtiyaç halinde sadece birkaç küçük yudum içilebilir. Yemekten 1 buçuk – 3 saat sonra insanın susaması doğaldır ve su veya şekersiz nane, kekik, zencefil, biberiye, mercanköşk çayı veya yeşil çay için uygun zamandır. Ancak bayat, katkılı veya karışık yiyen ya da hazmı zayıf olanların sindirimi daha uzun sürdüğünden bunları daha sonra alabilir.

Yemeği küçük lokmalar halinde alıp 21 defa çiğnemek gerekir. Mide, dalak ve bağırsakların bozulan fonksiyonunu düzeltebilmek için bazen sadece yemekleri düzeltip, çiğneme sayısını arttırmak yeterli olmaktadır.

Sağlıklı yaşamak isteyen gıda çeşidini azaltmalı, birkaç çeşit meyve, sebze ve yemek seçerek onlara devam etmelidir. Doğru seçilen yemeklerden sonra insan kendini zinde ve hafif hisseder, az uyur. Gaz, şişkinlik, geğirme, ekşime, yanma, reflü ve büyük abdest problemi yaşamaz. Yanlış seçilen yemekten sonra, ağırlık çöker, uyku basar, horlama, gaz, kabızlık ve ağız kokusu olur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hurma, üzüm, kavun, karpuz, salatalık, kanak, kereviz, bal, kaymak, süt, mercimek, pirinç, keşkek (buğdayla pişirilmiş et), koyun ve kuş etini severdi. “Rabbimden her gün et yemeyi isteseydim nasip ederdi”, buyurmuştur. Ancak bunu istememiş, hayatı boyunca genellikle su ve hurma ile yetinmiştir.

Halk arasında “Ne kadar çok ve çeşitli yesem, o kadar faydalıdır. Çeşitli yemekte bol vitamin ve gerekli maddeler var, bunlar hastalıklara karşı direnç kazandırır”, düşüncesi yaygındır. Öyle olsaydı, zenginler daima sağlıklı, fakirler ise hasta olurdu. Halbuki tam tersidir. Farklı yemeklerin karışımı midede sindirilemez ve çürür, çürümüş gıda metabolikleri damarlarda birikir, kılcal damarları tıkar. Bu durumda dokular, ihtiyaç duyduğu besin ve vitaminlerden mahrum kalır. Sonuçta karışık yemek yiyenler daima açlık hisseder. Gerçekten de onlar açtır, az yiyenler ise toktur. Çünkü az yiyen ve günde 2 defadan fazla yemeyen yediğini kolayca ve sonuna kadar sindirir, gerekli olan besinler kana karışır, zararlılar dışarı atılır. Mide, bağırsaklar ve damarlar temiz, dirençli ve sağlıklı kalır. Sağlıklı bağırsaklarda yaşayan mikroorganizmalar vitamin, hatta havadaki azotu kullanarak protein üretir. Büyüklerimizin de söylediği gibi “Açlık azaları doyurur, tokluk ise aç bırakır”.

Bize verilen ömürle birlikte rızkımız da verilmiştir. Unuttuğumuz bu gerçeği aşağıdaki hikaye ile hatırlamaya çalışalım:

“Hak Teala bir Tavus Kuşu yaratmış ve ona dünya dolusu vadileri rızık olarak vermiş. Tavus Kuşu kendisine verilen rızkı bol görmüş ve hiç düşünmeden yıllarca yemiş, sonunda sadece on tane vadi kalınca da, korkusundan günda ancak on ekin tanesi yemeye başlamış. Sonra bir tek vadi kalınca kuş bir tane ile kanaat etmeye başlamış. Kendisine ayrılan rızık bitince, kuşun eceli gelmiş.”

Bilimadamları, kısıtlı miktarda yiyecek verilen hayvanların, fazla besin tüketenlere göre daha uzun yaşamasının sebebi olan geni tesbit etmişlerdir. Ömrün uzamasını sağlayan bu gen, diğer genlerin işlemesini de düzenlemektedir. Bilim adamları, bir hayvana normalde tükettiği besinin %70’ini vermekle, hayvanın ömrünün %20-30 arttığını belirtiyorlar.

Çağımızda 4-5 kişilik yemek yiyen insan, çeşitli hastalıklara maruz kalmakta ve sağlığını kaybetmektedir. İmanlı ve az yiyen insan ise sağlığını kaybetmeden, ihtiyarlık zilletine düşmeden, rızkının tükenmesiyle beraber sessiz sedasız bu dünyadan ayrılır.

Dr. Aidin Salih / Gerçek Tıp – Yitik Şifanın İzinde

Kan Gruplarına Göre Beslenme Listeleri

 

O GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık

  • Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı

  • Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak

  • Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu

  • İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay

Zararlı olan yiyecekler:

  • Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri (“Yenebilenler” hariç)

  • Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri

  • Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular

  • Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası

  • Portakal, aloe vera

  • Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta

  • Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)

  • Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı

  • Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin

  • Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski Türk buğdayı) çeşitleri ve “Zararlılar’a girmeyen yiyecekler


     

A GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Balık, Zeytinyağı

  • Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye

  • Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı)

  • Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler

  • Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

Zararlı olan yiyecekler:

  • Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar

  • Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış)

  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550

  • Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyu

  • Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella

  • Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut

  • Turp, kırmızı pancar ve ‘Zararlılar’a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

 


B GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri

  • Zeytinyağı, ceviz

  • İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri

  • Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz

  • Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü

  • Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay

Zararlı olan yiyecekler:

  • Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti

  • Dondurma, sakız

  • Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç)

  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri

  • Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası

  • Aloe vera, Hindistan cevizi

  • Karabiber, beyaz biber, tarçın

  • Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak

  • Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak

  • Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker

  • ‘Zararlılar‘a girmeyen her meyve ve sebze, bal ve sirke


AB GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, uskumru ve ton balığı, taze yumurta

  • Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri

  • Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski Türk buğdayı) ürünleri ve ekmeği

  • Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu

  • Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalâhana, marul, havuç, pazı, brokoli,, sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze

  • İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

Zararlı olan yiyecekler:

  • Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları

  • Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş

  • Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç)

  • Siyah çay, kahve

  • Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi

  • Tereyağı, dondurma, süt

  • Jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, antep fıstığı, badem

  • Kırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domates

  • Kayısı, dut, kavun ve ‘Zararlılar’a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze

 

TEMEL TAVSİYELER (TÜM GRUPLAR İÇİN GEÇERLİ)

  • Sabah güneş doğmadan önce kalkın ve akşam güneşin batmasına 1-2 saat kala uyumayın! Bu saatlerde uyuyanların uyku, yorgunluk ve tembelliği artar. Çünkü bu saatlerde, sinir sisteminin dengeli çalışması için gerekli olan maddeler üretilir. Bu süreç uyku halinde yavaşladığı için psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklara yol açar.

  • Rafine tuz veya iyotlu tuz kullanmayın. Yalnız kaya tuzu kullanın.

  • Rafineri şekeri azaltın, tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren maddeleri kullanmayın.

  • Mısırözü yağı, ayçiçeği yağı, fındık yağı, soya yağı, kanola yağı ve margarin transgenik yağlardır; rafine ve hidrojenize edilmiştir, kullanmayın. Yalnızcazeytinyağı, kuyrukyağı ve içyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı miktarını kan grubunuza göre ayarlayın. A grubu iseniz haftada bir, AB grubu iseniz haftada 1-2, O ve B grubu iseniz daha sık kullanabilirsiniz.

  • GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) buğday, çavdar ve mısırdan uzak durun. Bunlar, hafıza kaybı, konsantrasyon bozukluğu, şeker hastalığı ve obeziteye sebep olur.

  • Süt ürünlerini balık, tavuk ve et ile; bakliyatları ve fasulyeyi yoğurt ile yemeyin.Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi) yemeyin. Sindirim bozulur, toksin birikinti, cilt hastalıkları, sara krizleri ve karaciğer hastalıklarına yol açar.

  • Doğal” ve “Bitkisel” adı altında pazarlanan vitaminler genetiği değiştirilmiş mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden elde edilir. Dikkatli olun.

  • Kan grubu listesinde “Faydalı” olarak belirtilen yiyecekler sizin için en kuvvetli ilaçlardır. Kullandığınız sebze ve meyvenin GDO olmamasına dikkat edin.

  • Ambalajlı, katkı maddeli, uzun ömürlü hiçbir hazır yiyecek ve içecekkullanmayın; kesinlikle sakız çiğnemeyin. Çocuklarınızı da bunlardan uzak tutun; ilaçsız kurutulmuş olması şartıyla hurma, incir, üzüm, dut kurusu, kayısı gibi kuru meyve, pestil ve cevizli sucuk gibi doğal çerezler ve kavrulmamış kuruyemiş yemeye alıştırın.

  • Her türlü ilaç, karaciğeri, böbrekleri, bağışıklık sistemini ve hormonal sistemi tahrip eder; kan üretimini bozar. Özellikle yeni nesil ilaçlar genetiği bozar.

  • Deterjanların ve kozmetiklerin hem vücudumuza hem tabiata sayısız zararı vardır. Deterjanların tümü titanyum dioksit ve biyoteknoloji ile üretilen GDO aromalar içerir ve GDO yağlardan üretilir. Deterjan yerine kokusuz arap sabunu ve doğal üretilmiş zeytinyağlı sabun kullanın.

  • Saçlarınızı kil, buğday kepeği, yoğurt suyu, taze yumurta sarısı veya doğal sabun ile yıkayın.

  • En geç saat 19.00’da yemek yiyin. Yemek, kahvaltı ve meyve tek çeşit yenmelidir. 1 saat arayla farklı meyve yenebilir. Yemeğin yanında ve kahvaltıda salata olabilir. Beslenmenizin % 60’ını çiğ besinler oluştursun. Yemekten sonra en az 5 saat meyve veya başka bir şey yenmez; yalnız bitki çayı içilebilir. Her lokmayı en az 21 defa çiğneyin.

  • Taze kaynak suyu bulamıyorsanız suyu buzlukta dondurun, eridikten sonra 12 saat içinde tüketin. Kaynak suyu veya donmuş su, toprak testide daha uzun süre canlılığını korur.

  • En az 40 gün, ara vermeden günde 3 defa dişlerinizi ve dişetlerinizi misvaklayın. Misvağı suyla değil dişlerinizle ve tükürüğünüzle yumuşatın. Her gün ucunu kesin.

  • Bir gün kulak önlerine, ertesi gün çene altına, dönüşümlü olarak kupa kapatın. İlk zamanlarda hafif morarma olabilir. İlk günlerde 1-5 dakika sonra kupayı alın. Daha sonra giderek zamanı uzatabilirsiniz. Kupanın yeri hafif pembe olana kadar devam edin. Bu işlemi yalnız hanımlar yapabilir.

  • Baş ağrısı olunca veya tansiyon yükselince kusabilirseniz kusun, kusamazsanız lavman yapın, duş alın, omuzdan başlayarak sırta, omurganın iki yanına ve baldırların arkasına kupa kapatın.

  • Gerçek Tip – Yitik Şifanın İzinde kitabında “Böbrek ve İdrar Yolları Hastalıkları” bölümünde “Böbrekleri Koruma” konusunu okuyun ve ömür boyu dikkat edin.

  • Parfüm, deodorant, vücut losyonu, sıvı sabun, ıslak mendil, traş kremi ve traş köpüğü gibi aromalı/kokulu ürünleri kullanmayın, evinizde dahi bulundurmayın.

  • Şifa Allah’tandır. Şâfi olan ancak Allah’tır. Burada tavsiye edilen doğal yöntemler sadece temiz vesilelerdir. Programa başlarken önceki şikâyetlerinizi ve program boyunca yaşadıklarınızı ve sonucu lütfen not alın.

  • Tarla ve bahçede üretim yapıyorsanız kimyasal gübre yerine hayvan gübresi, kimyasal ilaçlar yerine ısırgan suyu, sulandırılmış arapsabunu veya göz taşıgibi doğal yöntemler deneyin.

  • Plastik eşyalar kullanmayın; plastik yakmayın, yakılan yerde bulunmayın.

  • Balı metal kaşık ve kaplarla kullanmayın, sıcak içeceklere katmayın. Aç karnına yiyin.

  • Doğal ortamda doğal beslenen et, tavuk ve balık ürünlerini tercih edin. Köy yumurtası kullanın, en fazla 7 gün içerisinde tüketin.

  • Mevsimi dışında meyve ve sebze yemeyin. Doğal kurutulmuş olanlar kullanılabilir.

  • Kıyafetlerinizi pamuk, yün, keten ve ipek gibi doğal kumaşlardan seçin.

  • Yemeklerinizi demirdöküm, cam veya toprak tencerede pişirin, saklama kabı olarak emaye, porselen ve cam kullanın.

  • Nanoteknoloji ürünü her şeyden uzak durun.

  • Tırnaklarınız iç organlarınızla bağlantılıdır, boyayarak zarar vermeyin.

Kan grubuna göre beslenme

dogalrehber.com

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

Türkiye Neden Hedefte?

Türkiye Neden Hedefte? Türkiye; heyecanlı, yeniliklere açık, genç bir nüfusa sahip. Dünyanın hızla yaşlanan ve …

Önceki yazıyı okuyun:
Diyanet Mesnevi-i Nuriye’yi de basıyor

Diyanet Mesnevi-i Nuriye'yi de basıyor Görmez 'müjde vereyim' dedi: İşaratü’l-İ’caz 30 bin basılıyor, Mesnevi de …

Kapat