Ana Sayfa / Yazarlar / Kardeşlik – Yardımlaşma

Kardeşlik – Yardımlaşma

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

KARDEŞLİK – YARDIMLAŞMA  

.

 

“Kardeşi olmayan, sağı olmayan sol gibidir.”

Hz. Ali

 “Bir hastaya vardın ise

  Bir içim su verdin ise

  Yarın anda karşı gele

  Hak şarabın içmiş gibi”

                                         Yunus Emre

     “Kuş­lar gi­bi uç­ma­sı­nı, ba­lık­lar gi­bi yüz­me­si­ni öğ­ren­dik; an­cak bu ara­da çok ba­sit bir sa­na­tı unut­tuk: Kar­deş­çe ya­şa­ma­yı.”

Martin Lut­her Kıng

 “Yal­nız yi­yen, fe­lâ­ket gü­nün­de de yalnızdır.”

Rig-Ve­da

“Yiğit harpte, dost dertte, olgun hiddette belli olur.”

Arap Atasözü

    YARDIM
1xbet telegram
     Yaşlı ve fakir köylü, ormandan getirdiği odunlarla geçimini sağlamaya çalışıyordu. Biraz da hayata karşı bezgin görünüyordu.

Yine bir gün, yüklendiği odunların ağırlığı altında bunalmıştı. Bir çeşme başında nefeslenmek istedi. Ancak sırtındaki odunlar dağılıverdi. Yaşlı adamın sabrı iyice tükenmişti:

     – Allah’ım, şu canımı al da kurtulayım bu meşakkatli hayattan! Azrail’ini gönder de emaneti alıversin, diye yalvardı.

     Tam o anda beliriveren Azrail:

     – Beni çağırmışsın, dedi.

     Yaşlı köylü, titreyen sesiyle cevap verdi:

     – Şey… Şu yüküme yardım et de eve gideyim. Çoluk çocuk beni bekliyor…

     Ne dersiniz? Hayat, bütün sıkıntılarına rağmen yine de yaşamaya değmez mi?

   

     BENİM KARDEŞİM

     Kü­çük kız, er­kek kar­de­şi­ni ku­cak­la­mış eve gö­tür­me­ye ça­lı­şı­yor­du. Küçüğün, kı­za ağır gel­di­ği bel­liy­di. On­la­rı gö­ren biri:

     – Ço­cuk, se­nin için ağır de­ğil mi? di­ye sor­du.

     Ce­vap ha­ri­kay­dı:

     – Ha­yır, çünkü o be­nim kar­de­şim!

 

     YAŞ­LI DE­ĞİR­MEN­Cİ

     Onun­la üç yıl ön­ce, şu sö­ğüt dal­la­rı­nın al­tın­da ba­ba oğul gi­bi baş­ ba­şa vererek bir­çok sa­bah va­kit­le­ri­ni bir­lik­te ge­çir­miş­tik. O, ba­na ka­tıl­dı­ğı savaşları an­la­tı­yor, al­dı­ğı ya­ra­la­rın iz­le­ri­ni gös­te­ri­yor­du. Bu sı­ra­da ya­nı­mı­za üs­tü ba­şı es­ki, yaş­lı­ca bir ka­dın gel­di. Sır­tın­da­ki da­ğar­cı­ğı önümüze bı­rak­tı:

     – Ço­luk ço­cuk iki gün­dür açız. Al­lah için şu ar­pa­cı­ğı öğüt, di­ye yal­var­dı. Değirmen­ci, ka­dın­ca­ğı­zın acık­lı ha­li­ne da­ya­na­ma­yıp kalk­tı; da­ğar­cı­ğı eli­ne aldı. Be­nim yü­zü­me ba­ka­rak:

     – Yok­sul­luk, öy­le bir ya­ra ki, de­min sa­na gös­ter­di­ğim ya­ra­lar­dan da­ha derindir.

     Yıl­lar son­ra yo­lum tek­rar ora­ya düş­tü. De­ğir­men­ci­yi sor­dum. Bir de­li­kan­lı öldüğü­nü söy­le­di. Ken­di ken­di­me:

      – Ey de­ğir­men­ci, ey be­nim sev­gi­li dos­tum! İş­te se­nin o de­ğir­me­nin yi­ne dönü­yor. Sen, de­ğir­me­ni­ni, da­ha bir­çok şey­le­ri bu­ra­da bı­ra­kıp git­tin. An­cak sen, git­ti­ğin ye­re yal­nız bir şey gö­tür­dün. O yok­sul ka­dın­ca­ğı­zın sı­cak ar­pa ekmeğinden du­man çı­kar­ken yok­sul çocuk­la­rı ile bir­lik­te se­nin için et­ti­ği duala­rı…       

M. Emin Yur­da­kul

Yazar : Mahir DUMAN

1955’te Ankara, Kızılcahamam Hıdırlar köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1979’da Bursa Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde çalışmaları neşredildi. İstanbul'da yayımlanan bir gazetede Şamil İmamoğlu müstearı ile günlük yazıları yayınlandı. Köprü, Zafer, Sur, Diyanet Çocuk, Kültür Dünyası, Moral Dünyası, Kültür Edebiyat, Tepe Edebiyat, Üslup… gibi dergilerde denemeleri ve hikâyeleri yayınlandı. Bir gazetenin düzenlediği makale yarışmasında birincilik ödülü aldı. Edebiyat ve Türkçe öğretmeni olarak Anadolu’nun çeşitli yerlerinde çalıştı. 2008 yılında emekli oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Yayınlanmış eserleri: 1. Çocukluktan Gençliğe (Çocuk Eğitimi) 2. Harman (Osman Suroğlu ile) 3. Espri Dükkânı 4. Moral Saati 5. Güller ve Dikenler (Osman Suroğlu ile) 6. Sevgi Zaferdir 7. Tebessüm Saati 8. Onların Penceresinden 9. Bizim Köyün Öyküsü 10. Söz Güzeli 11. Gülümseyen Sözler 12. Bahar Bestesi 13. Gönüller Sultanına 14. Güldüren Düşünceler

Web Sitesi
Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Raşel ve Harun’un Durumu Ne Olacak?

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَهُ .   RAŞEL VE HARUN' UN DURUMU N'OLCAK?     Raşel Corrie: Doğum: …

Kapat