Ana Sayfa / Yazarlar / Köprü Derneği

Köprü Derneği

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

KÖPRÜ DERNEĞİ (KÖPRÜ-DER)

Eğitim, Sosyal, Kültür ve Yardımlaşma Derneği KÖPRÜ-DER, mazisi eski olmayan bir müessesemiz… Kısa zamanda bir çok güzel faaliyetlere imza atan bu hayırlı kuruluşu tebrik ediyorum. Allah her türlü hizmetlerini kabul buyursun.

Derneğin faaliyetleri çok yönlü. Sohbet, seminer, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yer bulmak, milli kültürü geliştirici faaliyetlerini duyurup dost müesseseleri teşvik etmek…

©©®

Yıllardır hasretini çektiğim hayırlı hizmetlerin gerçekleştiğini görmenin bahtiyarlığı içindeyim.

Köprü-Der’in ilmi faaliyetlerinin temel umdelerini şöyle açıklıyor Muhterem Başkan Abdülkadir Menek: “Bu zamanın en büyük farz vazifesini İttihad-ı İslam biliyoruz. Bu gayeye matuf olarak, Müslümanların nereden ve kimden olursa olsun istifadelerine taraftar olmayı ve ehl-i imanla maksatta ve esasta ittifakı hizmet anlayışımızın en mühim düsturu olarak kabul ediyoruz. Asrımızın bütün meselelerinin başlangıcını ‘zaaf-ı iman’, yani iman zayıflığı görüyoruz. Faaliyetlerimizin çoğunu o merkezde yapıyoruz.”

Bu ifadelerin mihverini ve anahtarını âdeta bu ideal teşkil ediyor. İttihad-ı İslam, yani İslam Birliği fikri. Demek ki hastalık tespit edilmiş, şimdi bu derde deva olacak çareler aranıyor.

©©©

Müslümanların günümüzdeki perişan hâli üzerinde durulurken, bu sıkıntıların yine ‘İttihad-ı İslam’ anlayışı ile çözülebileceğine inanılıyor. Zaten Müslümanların kardeşliği de bu birlik ve beraberlik ruhunu gerekli kılıyor.

Bütün vicdan sahibi insanlarımızın lânetle andığı 15 Temmuz FETÖ ihanet hareketi, şükürler olsun ki, devletimiz ile milletimizin feraseti, basireti, kararlılığı ve güçbirliği sayesinde püskürtüldü; bu hain örgütün beli kırıldı, taraftarları bertaraf edildi. Artçı sarsıntıları süren bu kanlı şebekenin, İslam dünyasının en büyük fitnesi olduğu konusunda herkes mutabık.

Ne yazık ki en büyük zararı da büyük İslam âlimi Risale-i Nur hareketine vurdu. Zira cahil bir çok kişi, bu mukaddes iman hareketi ile ihanet örgütünü ilişkilendirmek istedi, daha da ileri gidenler ise, “Bütün tarikat ve cemaatler tehlikelidir, hepsinin bertaraf edilmesi gerekir.” gibi haksız, saçma ve akılsız bir algıyı oluşturmaya çalıştı.

KÖPRÜ-DER gibi bir dernek de işte bu tarihî dönemi yaşadı. Bediüzzaman’ın eserlerini okuyup imana hizmet etmekten başka amacı olmayan masum insanlar, bu art niyetli iltibasın önüne geçmek için harekete geçtiler. Şimdi aynı yolda olan diğer vakıf ve derneklerle işbirliği hâlinde, güzel hizmetlere imza atmaya devam ediyorlar.

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Moritanya’da Hâfızlık

Yazar: İsmail İshak GÜR Moritanya’da insanlar geleneklerine bağlı kalarak, kağıt olmasına rağmen hafızlığı tahta tablet …

Kapat