Ana Sayfa / Yazarlar / Mustafa Kavurmacı ile İlgili Bir Hatıra

Mustafa Kavurmacı ile İlgili Bir Hatıra

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Mustafa Kavurmacı ile ilgili bir hatıra

Mustafa Kavurmacı ile tanışıyorduk, çok diğergam bir insandı, aynı zamanda iyi bir abiddi. Gözlerinin yorulmasını düşünmez, hergün mukaddes kitabımızdan uzun çok uzun süre başını kaldırmazdı. Kendisi vefat ettiler Rahmet-i Rahman’a  kavuştular. Bugün toprağa verilmiş, toprak bizim anamızdır, nasıl analar evlatları ile doğar doğmaz süt kaynaklarını sunarsa toprak da gel benim dostum, der bizi kucağına alır ve bize yaşarken de şimdi de analık görevine devam eder. Toprak başka âlemlere açılan kapılar gibidir, gidince göreceğiz.

Bediüzzaman telkinleri ile “Nur’un şakirtlerini hakikat yollarında alkışlamış ve gidecekleri hakiki mekânları olan kabirdeki ahvallerinden ve herkesi titreten ve bilhassa ehl-i gaflet için çok korkunç, çok elemli, çok acıklı bir menzil olan toprak altında, göreceği ve konuşacağı melâikelerle konuşmayı ve refakati sevdirerek bu mekâna daha çok ünsiyet izhar etmekle, bu korkulu ilk menzil hakkındaki fevkalhad korkularımızı tâdil etmiş, nefes aldırmış. Hususiyla o âlemin nuranî hayatını benim gibi göremeyenlerin ellerinde, şuââtı yüz binlerle senelik mesafelere uzanan bir elektrik lâmbası hükmüne geçmiş. Hem de daima koklanılacak nümunelik bir çiçek bahçesi olmuştur.”

Toprak ilahi hazinelerin mahzenidir, içine aldığı canlıları birden bine çıkarır iade eder. İnsan da toprağa girince o da başka alemlerde sünbüllenecek “bütün bu saraydaki mevcud taşlar, topraklar, ağaçlar, herbir şey, birer fâil-i muhtar gibi bütün bu âlemin nizâmât-ı külliyesini gözetip ona göre tevfîk-ı hareket ediyor. Birbirinden en uzak şeyler birbirinin imdadına koşuyor.” ameline göre toprak da insanın imdadına koşacak ve onu yükseltecek alemlere taşıyacaktır. 

Kavurmacı İslamı dert edinen  diğergam bir insandı, o manevi bir şehit hükmünde ahirete gitti. Mubarek olsun, Hafız Ali gibi gider abimiz “Denizli’nin bir Hüsrev’i Hasan Feyzi’nin uzunca, tafsilatlı bir mektubunu vasıtanızla aldım. Ve bildim ki, nasıl bir dane toprak altına konulur, ta çok daneleri sümbül versin; aynen öyle de, şehid merhum Hafız Ali o tarlada, toprak altına girdi,”

Bediüzzaman’ın fikir ve sanat dünyası kitabımı Kavurmacı Rahmetliye göndermiştim, çok memnun olmuştu. Bana “eşin ve çocuklarınla gel bu kitabı yazana bir ikramda bulunacağım” dedi. Ben de çocuklarla İstanbul’a gittim, çocuklar onun mağazasında birşeyler beğendiler, ben bir şey almadım, ısrar etti yine almadım. Hizmetime mukabil bir şey almak âdetim değildi. Bana çok anlamlı birsöz  söyledi “Bu kitabı yazanı çekemezler, üzülme” gerçekten öyle oldu, kitabımı bin adet bastırdım, birçok yere gönderdim. Sekiz yüz sahife yirmi yıl çalıştığım harika bir kitaptı. Orhan Abi, “‘bu kitabı sen yazdın başra kimse yazamaz, gelecek nesillerin kitabı” dedi. Nurları Arapça’ya çeviren muhterem zat da İhsan Kasım Salihi, “kardeş bu kitab tam Avrupai bir kitap” dedi. “Ben Avrupalıları tanırım nurları en iyi onlar tanır, çünkü onlar fikir terbiyesi almış insanlar” dedi.

Kitabımı İstanbul’da kitap fuarında umuma açmıştık Ahmet Akgündüz ile orda da çok garip ve yeni bulanlar olmuştu, bugün kitabım mevcudu bitmiş bir şekilde duruyor, bakalım Allah Kerim. 

Yine Diyarbakır’da bunalmıştım, bir elimi tutanı arıyordum, abinin kendisine açtım bana telefonunu verdi, ben de eser bilgileri gönderdim. Cumhurbaşkanı ile arası iyiydi ne olduysa Isparta rektörüne bir haber uçtu ben gittim orada başladım. Olsaydı yine cumhurbaşkanı kanalıyla Iğdır’dan kurtulabilirdim.  

Latif bir-iki  hatıra naklettik ağabeyimize rahmetler diliyor, ailesine başsağlığı takdim ediyoruz. Nur içinde yatsın.

Prof.Dr. Himmet UÇ

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Kastamonu Mahmud Bey Camii (Video)

Kasaba köyü çivisiz cami https://youtu.be/ZV2pTWJEHdI Ayrıca bakınız https://www.kastamonur.com/mahmut-bey-camii/

Kapat