Ana Sayfa / GALERİ / FOTO GALERİ / Mutfak Aletlerinin Kullanımıyla İlgili 10 Pratik Bilgi

Mutfak Aletlerinin Kullanımıyla İlgili 10 Pratik Bilgi

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Kullanımını Yanlış Bildiğimiz Mutfak Aletleri

Mutfak ve yemek yapmak, tam anlamıyla dikkat ve performans sanatıdır. Evimizin mutfağında her gün kullandığımız aletlerin birkaçını aslında yanlış kullandığınızı, doğru şekliyle kullanınca daha iyi verim alacağınızı biliyor muydunuz? Bu güne kadar gelen alışkanlıklarınıza bir göz atın ve aşağıdaki listede yer alan aletlerin doğru kullanımı ile ilgili bilgileri aklınızın bir köşesine yazın.

1. Makarna Süzgeci

Çoğumuz süzgecin içine haşladığımız makarnayı dökeriz. Halbuki makarna süzgecini tencerenin içine oturtup, içeride kalan suyu süzgecin deliklerinden süzebilirsiniz. Zamandan tasarruf ettiren bu yöntem sayesinde, makarnalarınızı daha çabuk hazırlayabilirsiniz. Bu noktada tek dikkat etmeniz gereken nokta ellerinizi sıcak sudan korumak.

2. Pipetler ve Kutu İçecekler

Kutu içeceklerin açma halkasında iki küçük yuvarlak bulunur. Pipetler için hazırlanmış bu yuvayı genelde kimse kullanmaz. Açma halkası dışında kalan pipetler ise bir o yana bir bu yana gider gelir. Halka içinde kullanılan pipet ise sabitleneceği için, pipet yakalama derdine son verir.

3. Çubuk Şeker Paketleri

Genellikle tek bir taraflarından açılıp sallamak sureti ile içeceğe karıştırılırlar. Oysa ki bu tasarım tam ortadan yırtılması için yapılmış. Çubuk şeker paketlerini ortasından yırtarak içindeki şekerin tamamını kolaylıkla içeceğe karıştırmak mümkün.

4. Yemek Kaşıkları

Yemek karıştırdığımız kaşıklar için hepimizin bir çözümü var. Ocağın yanına koyduğumuz bir tabak ya da kaşıklık ile bu sorunu ortadan kaldırabiliyoruz. Peki şu tencere sapının tam bitimindeki ufak delikler ne işe yarıyor hiç düşündünüz mü? Cevabınız tencere ve tavaları asmak ise, kısmen doğru ama eksik. Bu minik halkaların asıl görevi, yemek karıştırdığımız kaşığa sahip çıkmak.

5. İçecekleri Daha Hızlı Soğutmak

İçecekleri daha hızlı soğutmak için buzdolabının dondurucu kısmını kullanmak da bir çözüm ama cam şişeler için riskli. Unutulduğu için patlayan cam şişelerden hepimizin haberi var sonuçta. Eğer bir parça ıslak peçeteyi, şişenin etrafına sarıp dolaba koyarsanız, içeceğinizin daha çabuk soğuduğunu göreceksiniz.

6. Cheri Domatesleri Doğramak

Birkaçı tamam da, bu minik domateslerin bol miktarda doğranması gereken durumlar oldukça sıkıcı olabiliyor. Çözümü ise oldukça basit. İki düz tabak arasına yerleştirdiğiniz domateslerin tam ortasından keskin bir bıçak geçirdiğinizde hepsinin kesildiğini göreceksiniz.

7. Mikrodalga Fırın

Mikrodalga fırında kare kaplar kullanıyorsanız, muhtemelen yiyecekleriniz istediğiniz gibi ısınmaz. Kare kaplar ısıyı köşe noktalarda toplayarak, kenarların fazla, orta kısmın ise daha az pişmesine sebep olur. Onun yerine ısının eşit olarak dağılmasını sağlayan yuvarlak kapları tercih edebilirsiniz.

8. Ekmek Kızartma Makinesi

Her ekmeğin kızarma süresi birbirinden farklıdır. Eğer kızartma makinesinin ayarını değiştirmiyorsanız, kızarmış ekmek yerine hamur ya da kömür olmuş ekmekleriniz olabilir. Aklınızda bulunsun, beyaz ekmekler esmer ekmeklere göre daha çabuk kızarır.

9. Sıvıların Taşmaması İçin Kapak Değil Tahta Kaşık

Kaynayan sıvıların taşmasını ve etrafı batırmasını istemeyiz. Bunun için ne yazık ki tencerenin kapağını kapatmak doğru çözüm değil. Kapalı kapağın kenarlarından taşan sıvılar, ortalığı daha çok batıracağı gibi ocağı söndürüp tehlike yaratabilir. Bunun yerine ağzı açık tencerenin üzerine tahta kaşık yerleştirmek bütün sorunu çözecektir.

10. Bonus Olarak Sarımsak Kokusundan Kurtulmak

Hem sayısız faydalarıyla, hem de lezzetiyle birçok mutfağın vazgeçilmezi olan sarımsak ile ilgili en büyük dert, daha soyarken ortaya saçtığı koku. Soyan kişi elini ne kadar yıkarsa yıkasın sinmiş sarımsak kokusundan kurtulmak pek de kolay olmaz. Ancak elleri yıkmadan önce paslanmaz çelik bir malzemeye sürtmek dışında. Deneyin ve ardından elinize bulaşan sarımsak kokusunun ne kadar çabuk çıktığını siz de görün.

***

evdesifa.com

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

Hangi Ayda Hangi Balık Yenir?

Hangi Balık Hangi Ayda Lezzetlidir? Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Evin Ruhu

Yazan: Prof. Dr. Kemal SAYAR Her büyük hayal, bir ruh hâlini açığa vurur. Ev içselliği …

Kapat