Ana Sayfa / Yazarlar / Paralel Mazi ve Erken Uyarı…

Paralel Mazi ve Erken Uyarı…

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

Siz tiyatro veya senaryoyu tanıdığınızı söylerek, binlerce üst rütbeli subayın ihraç, rütbe sökülmesi, itibarının sıfırlanması, hatta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını göze alarak, Kainat İmamı dediğiniz ve inandığınız bir kuklaya ihaneti göze alma iddianızı, bizi ve aziz milletin kahir ekseriyetinin -affedin- “yutacağını” mı sandınız?

… Ama biz daha “dün” gibi olan 15 Temmuz şahlanışı için yaptığınız bu çirkin, saçma, hain ithamı yutmadığımız gibi, “Yakın Tarih”in sayfalarında bize “kulağı tersten gösterme” misali, ilköğretimden beri yapılan “şartlandırma” operasyonunu bile inanmıyoruz.

Yakın tarihi, muhterem Yavuz BAHADIROĞLU’nun “Kumpas Tarihi” ne havale edip iddia ediyorum ki son 250 yıllık siyasi (muharebe, münazaa) tarihimiz ekseriya, Fetö’nün tekrar hatırlatıp politika (!) gündemine taşıdığı KUMPAS ile doludur.

Bunların pek çoğu ise varlığıyla hür yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nde olmuştur. Açık ya da kapalı İhtilal girişimleri, türlü atraksiyon ve sivil direniş görünümlü 5. KOL HAREKETLERİ bu kumpasların başında geliyor.

Hemen diyeyim mevzu gelmişken. Beşinci Kol kavramıyla, İran Şiası tarafından içimizdeki milis gücü gibi kullanılan Türkiye Alevileri kastedilir. İşin hakikatı, yurdumuzda gerçek Alevi değil, şimdi sadece Küba’yı ideal gösteren ve alfabedeki pek çok ünsüz göstergesi harfi tüketen örgütlerin Kemal Atatürk’ü bir meşruiyet vasıtası görmeleri gibi, İmam-ı Ali (K.V.)’i gayelerine giden yolda alet gören ve -BU, HÜKUMET VE MİT’E DUYURUDUR aynı zamanda- tıpkı Fetö gibi, bir nevi Ulülemrimiz olan T.C.’nin hakimiyetine -bir şekilde- ORTAK olmak isteyen BİR YAPIYI ifade ediyor.

Ne diyordum?

Bize tarihi hakikat gösterilen hadiselerin çoğu TAM BİR ALGI OPERASYONUdur; eşkıyalar kahraman gösterilebiliyor, hakiki bir işgal -manevi felaket olduğundan- KURTULUŞ diye takdim edilebiliyor…

©©®

Teneffüs aralığı veya “vesilesi” bulunca o fırsatı kaçırmamak gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü -hamdolsun- iman ehli olarak her fırsata bir “nasip” olarak bakıyorum…

Bu sırada, bence yivli minarenin sembolize ettiği Antalya’dayım. Kızımın stajı vesilesiyle Konya üzerinden Batı Torosları katederek geldik ailece… Hz. Mevlana (ra) meneviyatının -kimi dünyevi meşguliyete ve kitap çalışmasına- rağmen buraya varmamıza yol açtığına eminim…

Geldiğimizin üçüncü günü Lara sahilinde bir kafede çaylarımızı yudumlarken çitle kuşatılmış deniz kıyısında dolaşan iri bir köpek dikkatimi çekti. Kuyruğu ve tüyleri ne de güzel parıldıyordu. Öyle masum bakıyordu ki kızımın staj yaptığı Medikal Klinik’in misafiri ve görünce bana doğru koşan “Kocaoğlan”ı hatırlattı.

Ağzı-dili olmayan bu mahluk da yaşıyor, “yemek”- içmek- “Hâlikı tesbihte” (Bediüzzaman) olan mahlukata boş boş bakan kişiler de yaşıyordu. Onlardan ne farkı vardı bu parlak tüylü yaratığın?

Bu tefekkürün dışında, evladımdan birine sohbet yazımın ilk bölümündeki “endişelerden” de bahsedişim, belki de bir tevafukun dışavurumuydu. Ya Cemil Meriç’in şu satırlarıyla denk gelmesi?..

©©©

“Mahkemede Marksist olduğumu haykırdığım zaman, tek işçinin elini sıkmış değildim…… Konya yolculuklarımda ilk defa olarak başkası ile temas ettim. Başkası, yani, kendi insanım. Kaderin karşıma çıkardığı genç üniversiteli “sen bizden değilsin” dedi. “Sen bizden değilsin!” Evet, ben onlardan değildim. Ama onlar kimdi? Uçurumun kenarında uyanıyordum. Demek boşuna çile çekmiş, boşuna yorulmuştum. Bu hüküm hakikatin ta kendisi idi. Tanzimat’tan bu yana Türk aydınının alın yazısı iki kelimede düğümleniyordu: aldanmak ve aldatmak. Senaryoyu başkaları hazırlamıştı. Biz sadece birer oyuncuyduk. Nesiller bir ütopyanın kurbanı olmuşlardı. Ama bu ütopya sonuna kadar yaşanmadıkça, gerçeği görebilir miydik?” ders verilmiştir. 

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
Kavl-i Leyyi̇n ve Risale-i Nur’da Kavl-i Leyyi̇n Metodu

Kavl-i Leyyin Nedir? Kavl-i leyyin,  Arapça bir ibare olup, “yumuşak sözle anlatma. Kırıcı olmama, suçlamama, …

Kapat