Ana Sayfa / HABERLER & Yorumlar / Son Şahitlerden Ahmet ATAK Vefat Etti / Ömer ÖZCAN

Son Şahitlerden Ahmet ATAK Vefat Etti / Ömer ÖZCAN

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

BEDİÜZZAMAN İLE GÖRÜŞEN SON ŞAHİTLERDEN AHMET ATAK VEFAT ETTİ

İnnâ lillah ve innâ ileyhi rãci’ûn

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden Ahmet Atak (Ahmet Remzi Hatip) vefat etti.

Dün gece saat 02:00 sıralarında Hakkın Rahmetine kavuşan Ahmet Atak ağabeyin cenazesi bugün Ankara’da Mahmut Sami Külliyesi’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.

“Ağabeyler Anlatıyor” kitaplarının yazarı Ömer Özcan, Ahmet Atak ağabeyle yaptığı görüşme notlarını Kastamonur okuyucuları için de paylaştı.

TARİHÇE-İ HAYAT’TA AHMET ATAK

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Tarihçe-i Hayat kitabının “Tahliller” kısmında, “Ahmet Atak” imzasıyla yayınlanmış bir mektup vardır. “ Ey Mübarek, Müşfik ve Muazzez Üstadımız Hazretleri” hitabıyla başlayan bu mektup, “Üniversite Nur Talebeleri Namına Siyasal Bilgiler Fakültesinden Ahmet Atak” imzasıyla bitmektedir. Bir sonraki mektupta geçen “Ahmet” imzasının da Ahmet Atak’a ait olduğunu kendisinden öğrendik.

Emirdağ Lâhikasında da, Hz. Üstad’ın, Ankara’da bulunan Osman Nuri Tol’a yazdığı mektupta “benim vekilim ve senin talebelerin” diye isimlerini saydığı “Sungur, Ceylan, Tillolu Said, Sâlih, Abdullah, Ahmed , Ziya” listesinde de Ahmet Atak’ın adı geçmektedir.

Nüfustaki adı “Ahmet Remzi Hatip” olan ağabeyimiz daha lise talebesi iken, Konya’da Sabri Halıcı ve Zübeyir Gündüzalp ağabeylerimizin ders ve terbiye atmosferi altında yetişmiş. Risale-i Nur’u ve Bediüzzaman’ı bu ağabeylerden tanıyan Ahmet Atak’ın, Hz. Üstad’la da çok yakın münasebetleri olmuş.

Ahmet Atak, 1948 Afyon Mahkemesine Zübeyir Ağabeyle beraber gitmiş ve Haziran ayında yapılan ilk duruşmayı dışarıdan seyretmiş.

1952 İstanbul Gençlik Rehberi Mahkemesi sırasında, Akşehir Palas otelinde, Hz. Üstad’a yakın hizmetlerde de bulunmuş olan ağabeyimiz, Hz. Üstad’ı, İsmail Doyuk’la beraber bir taksiyle adliyeye götürüp, kollarının arasında adliye binasına çıkarmışlar.

AHMET REMZİ HATİP ANLATIYOR

1930 Aydın Bozdoğan doğumluyum. Babam Kerküklüdür. 1. Cihan Harbinde Şark cephesinde subay olarak görev yapmış olan babam, Kayseri Müftüsü, 1. Millet Meclisi üyesi Ahmed Remzi Efendinin kızı ile yani annemle evlenmiş. Dolayısıyla benim bir tarafım Kerkük’e diğer tarafım Kayseri’ye bakar. Aslında her ikisi de Konya menşeli, Mevlevî silsilesinden geliyorlar. Onun için Konyalılığımız da var bizim. Benim doğum yerim ise babam asker olduğu için görevi icabı bulunduğu Aydın Bozdoğan’dır. Elhasıl ben aslen Osmanlıyım, Osmanlı memleketindenim…

BEDİÜZZAMAN’I İLK ZİYARETİM

1947 yazında, Emirdağ’ına gidip Üstad’ı ilk ziyaretim nasip oldu bana. Daha Konya’da lise talebesiyim.

Yalnız gittim Emirdağ’a. Önce Çalışkan’ları buldum, Üstad’ın evine çıkardılar beni. İlk defa orada görüştük Bediüzzaman’la. Öyle bir huzur ki… O’nun manevi azametini ve büyüklüğünü görüyorsunuz, hissediyorsunuz yanında… Orada bir haşyet, bir vakar var… Başkalarının yanında duymayacağınız rahatlığı ve huzuru duyuyorsunuz huzurda…

Görüşmemizde Üstad’ın bize tavsiyesi, Risalelerde ne varsa o olmuştur. “Bu Risaleleri okuyan benim talebemdir, siz de benim talebemsiniz, hizmet için gayret ediniz” şeklinde konuştu.

Yazar : Ömer ÖZCAN

1950 yılında Milas’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1968 senesinde lise ikinci sınıfta iken Risale-i Nur’u tanıdı. 1969’da ‘Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’na (Bugünkü adıyla: Teknik Eğitim Fakültesi) kaydoldu… Ankara’da beş seneye yakın Bayram Yüksel Ağabeyin nezaretinde muhtelif Dersane-i Nûriyelerde kaldı. 1973 senesinde öğretmen olarak mezun oldu. 1973’den 1984’e kadar 11 sene Zonguldak’ta lise öğretmenliği yaptı. Sonra İzmir’e, mezun olduğu liseye öğretmen olarak atandı. 2000 senesinde aynı okuldan emekli oldu. Ömer Özcan evli ve iki kız babasıdır. Şimdi İzmir’de ikamet ediyor. Bütün mesaisini iman ve Kur’an hizmetlerine ayırmaya çalışmaktadır.
Ömer Özcan’ın Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri hakkında hatırı sayılır bir arşivi vardır. Kendisinde, Hz. Üstad’la görüşen veya görüşmeyen kadim ağabeylerden fotoğraf, ses, video veya yazılı olarak yaptığı kayıtlar mevcudtur. Ayrıca Risale-i Nur’un teksir veya matbaa olarak ilk baskılarının tamamına yakını Ömer Özcan’ın arşivinde bulunmaktadır. El yazılı orijinaller de vardır.
Ömer Özcan, Üstad Said Nursi Hazretleriyle hatıraları olan Ağabeylerle yaptığı röportajların bir kısmını kitaplaştırmıştır. “Risale-i Nur Hizmetkârları AĞABEYLER ANLATIYOR” adıyla seri olarak yayınlanmış sekiz kitabı bulunmaktadır. Yeni kitap hazırlıkları ve araştırma çalışmaları devam etmektedir.

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Önceki yazıyı okuyun:
Hürmüz Boğazında bir ışık gösterisi / Vehbi KARA

Hürmüz Boğazında bir ışık gösterisi Bu sefer İran ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmadan ve iyice …

Kapat