Ana Sayfa / Yazarlar / “Tahkik Mesleği” mi, Tasavvufî Tarikat mı?

“Tahkik Mesleği” mi, Tasavvufî Tarikat mı?

Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

“TAHKİK MESLEĞİ’ Mİ, TASAVVUFİ TARİKAT MI?

Bediüzzaman Hazretlerinin “has talebeleri” arasında âlimler olduğu gibi, çobanlar da vardı. Dahi denilebilecek insanlara rastlandığı gibi, vasat mertebede insanlara rastlamak da mümkündü…

Ancak, Bediüzzaman’ın yakın talebeleri arasında cemaatına sadakatsızlık eden hiç çıkmamıştır! Bir devrin yüz akı bu fedakâr ve çilekeş insanların hâtırasına gölge düşürmek, hayatlarının semeresi hizmetlerini akîm bırakmak için “ihanet” ve “ajanlık” gibi dehşetli iftiralarda bulunmak havsalanın alacağı, vicdan ve insafa sığacak bir durum değildir.

Hayatlarında ve mematlarında isimleri etrafında meşrep farklılığını aşmayan gruplaşmaların olması elbette üzüntü verici ve endişeye fırlatıcıdır… Elbette gönül, kesif ormanların uçsuz bucaksızlığında büyük bir cemaat olarak kalınmasını arzu etse de kaderin gönlümüzce tecelli etmeyişini İslâm dâvâsının bu büyük kahramanlarının “aymazlığı” diye ifade etmek, alçaklığın en büyüğüdür.

Bunlar, Zındıka Komiteleri ile istihbarat teşkilatlarının akıl ve iş birliklerinin eseri bu devşirme güruhların beyin takımı, temsil ettikleri güçlerin militanlarından oluşuyor ama tabanın çoğunluğunu safdil Müslümanlar meydana getiriyor.

Daha Üstad Bediüzzaman hayatta iken meslekî bir zaruretle Üstad ve hizmet merkezleri ile arasına coğrafî bir uzaklık giren, ömrünün sonuna kadar da bulunduğu mahalde hizmet etmekle iktifâ eden merhum Hulusi Abinin etrafında yoğun bir çalışma yapılıyor. ( Mezarından doğrulup kendini veya ‘Ben bunları demedim’ ŞEKLİNDE savunamayacağına göre…)

Güya o mübarek abimiz, Üstad’ın sırat-ı müstakim üzeri kalmış, hürmete şâyân tek talebesiymiş de diğerlerinin tamamı onu anlamamış, takdir edememiş, Bediüzzaman’ın iman dâvâsınca şaibeli insanlardır.

Bu hayasızca iftira ile iman ve Kur’an hizmetini tahrip etmek için harekete geçirilen iki koldan biri doksanlı yılların sonlarında kullanıldıktan sonra haysiyetleri beş para edilerek elim bir âkibete düçar edildi.

İkincisi ise yirmi yıldır istimal edileceği gün için beslenmekte, şımartılmakta, desteklenmekte, Nur talebelerini tehdid etmekte kullanılmaktadır. Sosyal medyada kullandıkları tahkir ve tehdid edici dil, bu tiplerin Nurculuk ve İslâmı yaşamakla sorunlu ve fikrine uymayanı tahkir eden bu kişiler Nur Talebesi olamalardıkları gibi insani ahlak sahibi de olamazlar. HANİ KAVLİ LEYYİN ve HÜRRİYETİ EFKAR!!!

Yeni bir muhasaranın öncü kuvvetleri ile karşı karşıyayız, benden söylemesi. Herkes kendi mahallesini kontrol altında tutmazsa, korkarım ki bu muhasara yıkıcı bir işgal ile neticelenecektir. Mü’min vasfı taşımayan bu militanları tasfiye etmek yerine onların vehmedilen güçlerinden meded beklemek hem cünûn, hem intihardır.

“Def’i mefasid, celb-i nef’a müreccahtır” şeklinde islami bir mütearife var. Bu yakın şerrin ortadan kaldırılmasına çalışmaz ve muvaffak olamazsak, elîm bir neticeyle intibaha geleceğimiz gün gibi apaçıktır…

Yazar : Mehmet Nuri BİNGÖL

BİYOGRAFİ
1961’de Şanlıurfa/Birecik’te doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudu. 1982’de İstanbul Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Anadolu’nun çok yöresinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.
Yazgı, Köprü, Bizim Külliye dergilerinde hikâye, deneme ve makaleleri yer aldı. Gap Gündemi, Tasvir, Yeni Nesil gazetelerinde yazıları yayımlandı. Birecik yıllıklarına alınmış şiirleri, yaptığı derlemeleri ve değişik site ve kitaplara alınmış makale, mülakat ve köşe yazıları bulunuyor.
Kitaplaşan iki eseri ve tefrika romanları Mehmet Nuri EMİNLER mahlasıyla yayımlanmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine devam ediyor. Birecik’te temsilciliği açıldığı ilk günden beri Eğitim-Bir-Sen üyesi. Dört kızı ve üç torunu bulunuyor. Şanlıurfa/ Birecik’te ikâmet ediyor.

Tarık Buğra ile yaptığı mülakatın iktibas edildiği eserler:
Politika Dışı (Tarık Buğra)
Tarık Buğra’yla Söyleşiler (Mehmet Tekin)

Hikâyelerinin İktibas Edildiği Eserler:
Kedinâme (M. Nuri Yardım, 2019)
Dergizan Yıllığı (Ramazan Seydaoğlu, 2020)

İktibas edilen mahalli derlemeleri:
Cumhuriyetin 50. Yılında Birecik Yıllığı
Cumhuriyetin 70. Yılında Birecik Yıllığı

Tefrika Romanları:
Yokuşta ( 1986)
Yokuşta Tırmanış-1 (1984)
Yokuşta Tırmanış- 2 (1988)
Kafkasya’da Sarp Ufuklar (1981)

Kitapları:
Sürgündeki Çeçenya (1. Baskı: 1996; 2. Baskı: 2000) Gençlik Yayınevi
Nur Üstad (Biyografi- Deneme; 2002) Erguvan Yayınevi
Siyahtan Turkuaza (15 Temmuz) [Hikâyeler] 2021. KDY yayıncılık
Ver Elini Türkmeneli [Gönül Sayhası-1] (Roman) 2021, KDY Yayıncılık
Azada Yürüyüş [Gönül Sayhası-2] (Roman), 2021, KDY Yayıncılık, "Bir Başka Çeşme" (2022- KDY- Öyküler)

Tüm Yazıları Göster
Faydalı ise lütfen bağlantıyı paylaşınız, tavsiye ediniz. Kaynaksız kopyalamanıza rızamız yoktur.

İlginizi Çekebilir

‘Salâvatın Mânâsı Rahmettir!..’ 

‘SALAVÂTIN MA‘NÂSI RAHMETTİR!..’  “(Ey resûlüm!)  (biz) seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik!..” (Enbiya,107) “İşte seni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazıyı okuyun:
İnsanlar Hürriyeti Elde Etseler de Yine Abdullahtırlar

İstanbul Üniversitesinde kabul edilmiş  olan doktora tezimde “malikiyet” kavramına vurgu yapılarak gelecekte insanların bu duygu …

Kapat